Σε δύο επίπεδα εξελίσσεται η δικαστική εμπλοκή του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, πρώην μεγάλου αφεντικού της «Interamerican», μετέπειτα ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha» και σήμερα συμμέτοχου με τους Γερμανούς στον ευρωπαϊκό τηλεοπτικό όμιλο «RTL».

Το ένα επίπεδο, που θα εκδικαστεί και αυτό σε βαθμό κακουργήματος, αφορά στον τρόπο απόκτησης των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού από την προηγούμενη διοίκησή του, επί περιόδου Στάθη Τσοτσορού.

Το δεύτερο επίπεδο δικαστικής εμπλοκής, που επιβαρύνεται με τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, αφορά στα αδικήματα της υπεξαίρεσης, εκβίασης και πλαστογραφίας κατά την περίοδο που ο επιχειρηματίας ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Interamerican International».

 Τα παραπάνω θα τα ανιχνεύσει η δικαιοσύνη. Το ζήτημα που απασχολεί είναι το πώς ο τηλεοπτικός σταθμός «Alpha» από «πειθήνιο» μαγαζί της κυβέρνησης και μιντιακό υπομόχλιο κατά την προσωπική ομολογία του στελέχους του σταθμού, Γιώργου Κύρτσου, του πρώην υπουργού Επικρατείας, Θόδωρου Ρουσόπουλου, κατέληξε στο να αναλάβει τη διεξαγωγή ενός καθολικού πολέμου κατά του Μαξίμου και της κυβέρνησης Καραμανλή.  

Αν παρακολουθήσει κανείς την «εξομολόγηση» του Γιώργου Κύρτσου σε άρθρο του της περασμένης Κυριακής στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας του, το Μαξίμου επιχείρησε και μέχρις ενός σημείου πέτυχε απόλυτα να μεταβάλλει τον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha» σε ενεργούμενο. Η επιχείρηση αυτή διασφαλίστηκε τόσο με την παρουσία της συζύγου του υπουργού Επικρατείας, η οποία με την ανοχή του καναλάρχη κ. Κοντομηνά, αλλά και με τη σταθερή στήριξη από το για μία περίοδο αφανές αφεντικό, κ. Φιδετζή, όσο και από την τοποθέτηση σε θέσεις κλειδιά του σταθμού των λεγόμενων «εξαπτέρυγων» του Θόδωρου Ρουσόπουλου, που ανέλαβαν δράση.

Το σκηνικό αλλάζει αιφνιδίως κατά τη φετινή θερινή περίοδο και μετά από ένα ταξίδι του Δημήτρη Κοντομηνά ομού μετά του Λάκη Λαζόπουλου στο Άγιο Όρος, όπου μεταξύ των άλλων Μονών επισκέπτονται και το Βατοπέδιο. Με αργό ρυθμό στην αρχή και ταχύτερο στη συνέχεια, ο τηλεοπτικός σταθμός «Alpha» διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ξετύλιγμα της υπόθεσης Βατοπεδίου. Αρκετό καιρό πριν, είχε γίνει γνωστό στους κύκλους των ΜΜΕ και των πολιτικών γραφείων πως ο επιχειρηματίας Δ. Κοντομηνάς βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με γερμανικό οίκο των media, προκειμένου να πωλήσει το σταθμό. Είχαν προηγηθεί τρεις δικαστικές διώξεις εναντίον του.

Είναι προφανές πως οι σχέσεις του κ. Κοντομηνά με την κυβέρνηση είχαν διαταραχθεί. Η αποχώρηση της Μάρας Ζαχαρέα από το σταθμό και το «ξήλωμα» των «εξαπτέρυγων» ήταν η αρχή. Οι τριβές συνεχίστηκαν κυρίως από τη σταθερή άρνηση κύκλων του Μαξίμου να «ευλογήσουν» την πώληση του καναλιού. Τέλη Αυγούστου και η υπόθεση Βατοπεδίου προσλαμβάνει διαστάσεις χιονοστιβάδας. Μετά την 6η Σεπτεμβρίου αρχίζει η ολισθηρή πορεία της κυβέρνησης, που καταλήγει στην αποπομπή του Γιώργου Βουλγαράκη, στην αντιστροφή του κλίματος στις δημοσκοπήσεις, την κατολίσθηση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας και τέλος την αποπομπή –παραίτηση του Θ. Ρουσόπουλου. Είχε προηγηθεί η «εθελουσία» αλλά καταναγκαστική αποχώρηση από την ενεργό δημοσιογραφία της συζύγου του υπουργού Επικρατείας. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα, ανακοινώθηκε η εξαγορά του σταθμού από την «RTL», ενέργεια που άνοιξε νέους δρόμους στα ελληνικά και μέχρι σήμερα «κλειστοφοβικά» ΜΜΕ.

Την επαύριο της παραίτησης Ρουσόπουλου, το στέλεχος και προσωπικός συνεργάτης του Δ. Κοντομηνά, Γιώργος Κύρτσος, εξαπολύει μία άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του κλειστού πυρήνα του Μαξίμου και του Θ. Ρουσόπουλου προσωπικά, εμπλέκοντας και το δημοσιογράφο Ν. Κακαουνάκη ως υπομόχλιο του περιβάλλοντος του πρώην υπουργού Επικρατείας. Αφήνει δε να εννοηθεί πως ρόλο «ενεργούμενου» διαδραμάτισε και γνωστό στέλεχος ημερήσιας εφημερίδας, καταγγέλλοντας πως όλα αυτά συμπτωματικά κατέληγαν και σε υπέρογκες αμοιβές.

Λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση Ρουσόπουλου, η δικαιοσύνη επανήλθε με τις τρεις διώξεις κατά του Δ. Κοντομηνά για αδικήματα που αφορούν σε εξαπάτηση ασφαλισμένων στην Ευρώπη και τη Νότιο Αφρική.

Διαβάστε επίσης:

Νέα δίωξη για τον Δ. Κοντομηνά