Γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις και σποραδικές καταιγίδες σε κάποιες περιοχές της χώρας, αναμένεται το Σάββατο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις στα Ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα Ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Παροδικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα Ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 που γρήγορα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ που το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Κεφαλονιά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή των Βαΐων

Την Κυριακή ο καιρός αναμένεται αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στις Κυκλάδες και την Κρήτη με σποραδικές βροχές. Τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στα δυτικά βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης