Ιδιαίτερα αλλά και λιγότερο σπάνια είδη πουλιών μεταναστεύοντας βρίσκουν καταφύγιο κατά διαστήματα στα φιλόξενα νερά της Λευκάδας.

Η πανίδα και η χλωρίδα της Λιμνοθάλασσας της Λευκάδας συνθέτουν ένα ιδιαίτερο τοπίο που προστατεύεται από τη συνθήκη RAMSAR ως υδροβιότοπος διεθνούς σημασίας.

Παράλληλα αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό και για τους Λευκαδίτες που αρέσκονται να τον απολαμβάνουν καθημερινά ως την πιο όμορφη διαδρομή, να «συλλαμβάνουν» στιγμιότυπα με το φωτογραφικό τους φακό, να εμπνέονται από τους καθρεπτισμούς για τους επόμενους ζωγραφικούς πίνακες ή τον επόμενο στίχο.

Ο Θανάσης Κατωπόδης αφιέρωσε πολλές ώρες παρατήρησης και καταγραφής της ζωής του υδροβιότοπου και μας προσφέρει ένα βίντεο μοναδικής ομορφιάς που αξίζει να δείτε. Παράλληλα, αναζητώντας πληροφορίες για τη χλωρίδα και την πανίδα της λιμνοθάλασσας, εντοπίσαμε μια εργασία του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας κατά τη σχολική χρονιά 2005-2006, η οποία θεωρούμε ότι ως αποτέλεσμα των μαθητών του σχολείου αξίζει να προβληθεί, αποτελώντας εξαιρετική πηγή γνώσεων για τον υγροβιότοπο.

Η Λιμνοθάλασσα της Λευκάδας έχει ενταχθεί στο δίκτυο ΝΑTURA 2000 χαρακτηριζόμενη ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις ένα τοπίο σαν αυτό; Ίσως παράδεισο! Αν η συμμετρία, τα χρώματα και οι αποχρώσεις τους, οι καθρεπτισμοί, οι ερωδιοί και τα φλαμίνγκο, ο ουρανός και η θάλασσα δεν είναι παραδεισένιες ομορφιές, τότε τι;

Πηγή: mylefkada.gr