Τον θάνατο των τριών παιδιών από την Πάτρα έχουν αναλάβει πλέον οι «ειδικοί» των καναλιών.

Συζήτησα με έμπειρο υγειονομικό σε καρδιολογική μονάδα που είχε νοσηλευτεί το μεγαλύτερο, το τελευταίο δηλαδή παιδάκι εν ζωή. Προσέξτε την περιγραφή: «Είχε μεταφερθεί στο Καραμανδάνειο της Πάτρας με σπασμούς και διάγνωση γαστρεντερίτιδας. Έπαθε ανακοπή και το επανάφεραν στη ζωή μετά από 55 λεπτά, όχι σε θάλαμο ανάνηψης, αλλά στην πτέρυγα. Ναι, η αφυδάτωση μπορεί να επιφέρει σπασμούς και ανακοπή. Ανάνηψη όμως σε πτέρυγα σημαίνει πιθανές σοβαρές νευρολογικές βλάβες. Εάν ο εγκέφαλος μείνει 4 λεπτά χωρίς επαρκή ποσότητα οξυγόνου κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Από εκεί το παιδί μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου για να καταλήξει τετραπληγικό πλέον στο Ωνάσειο».

Τι μπορεί να συνέβη κατά τη διάρκεια αυτών των νοσηλειών; Το παιδί με λοίμωξη παθαίνει σπασμούς και μεταφέρεται στο Καραμανδάνειο. Μένει εκεί τρεις ημέρες πριν πάθει ανακοπή. Είχε σίγουρα ανάγκη συνεχούς χορήγησης επαρκούς ποσότητας οξυγόνου. Του χορηγήθηκε; Διασωληνώθηκε φυσικά για να του χορηγείται οξυγόνο, τετραπληγικό πλέον μετά την ανακοπή. Όταν τελικά έφυγε από το Ωνάσειο τρεφόταν με γαστροστομία λόγω των σοβαρών νευρολογικών παθήσεων και της αδυναμίας να τραφεί κανονικά. Έζησε 7 μήνες λαμβάνοντας και ειδική αγωγή λόγω των συχνών επιληπτικών κρίσεων ως απότοκο της τετραπληγίας. Η ύποπτη, κατά τη γνώμη των «ειδικών», μητέρα δεν θα εκδήλωνε αυτή τη νοσηρότητα σε τόσο ικανό χρονικό διάστημα; Τα δυο άλλα παιδιά της είχαν φύγει από τη ζωή το ένα λόγω σοβαρού καρδιολογικού προβλήματος, αγενεσία φλεβοκόμβου (δεν υπάρχει ελπίδα επιβίωσης πέραν των 12 ετών εάν δεν διαγνωστεί και ω, δια του θαύματος το σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα του παιδιού διαγνώστηκε κατά τη νεκροψία!). Δεν είχε γίνει ποτέ καρδιογράφημα σε ένα παιδί που κάτι είχε υποψιαστεί ο παιδίατρος και το τρίτο έφυγε από λευχαιμία. Ορθώς αναζητούν πανταχόθεν τα αίτια οι Αρχές, δεν θα έπρεπε να ερευνηθεί όμως ταυτόχρονα και η νοσηρότητα του ελλιπούς συστήματος Υγείας στη χώρα μας;

Το Δημόσιο σύστημα Υγείας νοσεί σοβαρά όταν 16 χιλιάδες συνάνθρωποι μας με Covid-19 έχασαν τη ζωή τους νοσηλευόμενοι σε κοινούς θαλάμους και όχι σε εντατικές. Κρατήστε κάποιες επιφυλάξεις «ερευνητές» μετα-κόβιντ πριν ρίξετε στο ανάθεμα την όντως ιδιόρρυθμη σε συμπεριφορά και αντιδράσεις μάνα. Δεν βλάπτει…