Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της ΟΚΕ παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» το βράδυ της Δευτέρας.

Η εκπομπή από τις 30 Μαΐου, ασχολήθηκε με τις καταγγελίες πρώην υπαλλήλου τις ΟΚΕ που έκαναν λόγο για παράνομη πρόσληψη του Απόστολου Ξυράφη στην ΟΚΕ το 1996 αλλά και στη συνέχεια ως Οικονομικού διευθυντή. Παράλληλα φάκελος ο οποίος έφτασε στην εκπομπή περιείχε και στοιχεία για κακοδιαχείριση χρημάτων από την ΟΚΕ.

Αν και αρχικά ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος ήταν κάθετος πως όσα παρουσιάστηκαν δεν ισχύουν και όλα έχουν γίνει με απόλυτη διαφάνεια, στην τελευταία επικοινωνία με την εκπομπή ανέφερε ότι ερευνά τα όσα αποκαλύφθηκαν και θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Όσον αφορά την ιστοσελίδα της αναπτυξιακής σύμπραξης Εμπειρία η οποία έχει εξαφανιστεί από το Διαδίκτυο, ο κ. Πολυζωγόπουλος ανέφερε πως θα φτάσει μέχρι τον κύριο Σφακιανάκη της Δίωξης και στον εισαγγελέα, προκειμένου να πάρει απαντήσεις για το τι έχει συμβεί.

Την περασμένη Πέμπτη, η εκπομπή Ζούγκλα αναφέρθηκε στα οικονομικά της ΟΚΕ. Όσον αφορά τα οικονομικά της επιτροπής, διαπιστώθηκε ότι η ιστοσελίδα της αναπτυξιακής σύμπραξης Εμπειρία, έχει εξαφανιστεί από το Διαδίκτυο. Η Εμπειρία, εμφανίζεται από το 2005 έως και το 2008 να συμμετέχει στο πρόγραμμα Equal, μαζί με την οικονομική και κοινωνική επιτροπή, καθώς και να έχει πάρει πρόγραμμα αξίας 1.275.202,50 ευρώ.

Ο κύριος Χρήστος Πολυζωγόπουλος, επικοινώνησε εκτάκτως με την εκπομπή σήμερα το βράδυ προκειμένου να δώσει απάντηση για το τι έγινε με το site της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Εμπειρία», και για ποιο λόγο έπεσε από το Διαδίκτυο. Όπως του ανέφερε, έχει έγγραφη απάντηση από την ΟΤΕΝΕΤ. Συγκεκριμένα ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος ανέφερε ότι, η σύμβαση με την συγκεκριμένη εταιρεία (ΟΤΕΝΕΤ), είχε πληρωθεί μέχρι το τέλος του 2010. Η εταιρεία όμως τους έκανε την χάρη να την κρατήσει και το 2011 αλλά και το 2012.
Αποφάσισε όμως να την κατεβάσει από το Διαδίκτυο στις 31 Μαρτίου του 2013 στις 2:00 τα ξημερώματα επειδή δεν πλήρωναν. Το θέμα είναι βέβαια όλα αυτά τα στοιχεία που υπήρχαν στο site πώς θα βρεθούν;

Ο Γιάννης Χαρονικολάου ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής Κίτρινος Τύπος, ήταν από τους πρώτους που έφτιαξαν το site της ΓΣΕΕ, αλλά στην πορεία επειδή δεν δέχθηκε να είναι ο άνθρωπός τους άρχισαν να του κάνουν πόλεμο και ειδικά ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος.

Επίσης, υποστήριξε ότι ο Πολυζωγόπουλος είχε προσλάβει στο Εργατικό Κέντρο Αθηνών την αδελφή της γυναίκας του. Μόλις πήγε στη ΓΣΕΕ ο κ. Πολυζωγόπουλος, την μετέφερε στη ΓΣΕΕ. Επίσης, στη ΓΣΕΕ έχει προσλάβει ο Πολυζωγόπουλος επί ημερών του, δύο ανίψια του, μια εξαδέλφη της γυναίκας του και την αρραβωνιαστικιά του γιου του.

Επιπλέον, ο κ. Χαρονικολάου μίλησε  και για τη γραμματέα του κ. Πρωτόπαπα την οποία την είχαν εμφανίσει στη ΓΣΕΕ, ως 10 χρόνια άνευ αποδοχών.

Παράλληλα, προσκόμισε μαζί του και αποδεικτικά για την υπόθεση με τα εικονικά τιμολόγια της ΓΣΣΕ την περίοδο 2000-2003, επί προεδρίας δηλαδή του Χρ. Πολυζωγόπουλου.

Από το 1986, ο κ. Χαρονικολάου δούλευε στο γραφείο τύπου της ΓΣΕΕ. Το 2004, ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος, εισηγείται την απόλυσή του, επειδή του ασκήθηκε μια αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη σχετικά με μια ιστοσελίδα που είχε.

Ο Γιάννης Χαρονικολάου παράλληλα με τη δουλειά του στη ΓΣΣΕ, είχε και ιστοσελίδα κοινωνική δικτύωσης (πρωτοπόρος για την εποχή). Ποινική δίωξη του ασκήθηκε επειδή η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε κάποιους χρήστες να έχουν αναρτήσει φωτογραφικό υλικό απαγορευμένο στην ιστοσελίδα που ήταν ιδιοκτήτης. Ο Πολυζωγόπουλος όταν έμαθε για την υπόθεση αυτή, αμέσως εξέδωσε μια ανακοίνωση που ανέφερε ότι αυτές οι αθλιότητες που έκανε ο δημοσιογράφος της ΓΣΕΕ, τις καταδικάζει και πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά και εισηγείται την παραπομπή του σε πειθαρχική δίωξη και την απόλυσή του. Η απόλυσή του κοινοποιήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου του 2004 όπου και απολύεται με αφορμή αυτή τη δίωξη.
Άμεσα προσφεύγει κατά της απόλυσής του η οποία εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό το 2006 και η απόφαση ήταν απορριπτική, δηλαδή το δικαστήριο θεώρησε ότι ορθώς η ΓΣΕΕ προχώρησε στην απόλυση. Σημειώνεται ότι η απόλυση του Γιάννη έγινε χωρίς αποζημίωση.

Σύμφωνα όμως με τον εσωτερικό κανονισμό της ΓΣΕΕ, απόλυση υπαλλήλου γίνεται μόνο σε περίπτωση ποινικής καταδίκης αυτού και ο νόμος που επικαλέστηκε η ΓΣΕΕ αρχικά για να του κάνει την καταγγελία λέει σαφέστατα ότι εφόσον υπάρχει ευνοϊκότερη ρύθμιση για τον εργαζόμενο, ισχύει ο εσωτερικός κανονισμός. Ο Γιάννης άσκησε έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης η οποία δικάστηκε το 2012 και το δικαστήριο δέχθηκε ότι το πρώτο δικαστήριο έκανε εσφαλμένη χρήση και κακώς η ΓΣΕΕ, τον απέλυσε, κήρυξε άκυρη την καταγγελία της σύμβασης. 

Το 2010, ο Γιάννης Χαρονικολάου, αθωώθηκε από τα δικαστήρια για την ποινική υπόθεση του διαδικτύου. Στην οποία παραπέμφθηκε για πράξη πλημμεληματικής μορφής με βούλευμα.

Διαβάστε επίσης Νέα στοιχεία για παρανομίες στην ΟΚΕ, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013, 09:35

Τα σκοτεινά σημεία της κακοδιαχείρισης της ΟΚΕ, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013, 01:45

Σιωπούν οι ένοχοι, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 1 Ιουνίου 2013, 07:30

Οι εισαγγελείς σηκώνουν τα μανίκια, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013, 09:40