Μια νέα θύελλα αντιπαραθέσεων ξέσπασε στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη, όταν η απουσία τριών βασικών μαρτύρων κατηγορίας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Η Λένα Δροσάκη, η Κάτια Δανδουλάκη και η Εβελίνα Παπούλια, που είχαν κληθεί να καταθέσουν, δεν εμφανίστηκαν, προκαλώντας την οργή του εισαγγελέα Ανδρέα Καραφλού.
Ο εισαγγελέας, εμφανώς ενοχλημένος, πρότεινε την επιβολή προστίμου 500 ευρώ σε καθεμία από τις τρεις ηθοποιούς, για λιπομαρτυρία.
Τόνισε ότι η απουσία τους θέτει σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή της δίκης, καθώς δεν υπήρχε άλλος μάρτυρας διαθέσιμος για εκείνη την ημέρα, πέραν της εξαδέλφης της παθούσας, η οποία ολοκλήρωνε την κατάθεσή της.
Ο συνήγορος της παθούσας πρότεινε να εξεταστούν οι μάρτυρες υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, ωστόσο ο συνήγορος υπεράσπισης Μιχάλης Δημητρακόπουλος αντέτεινε ότι πρέπει να προηγηθούν οι μάρτυρες κατηγορίας.
Η ένταση κορυφώθηκε, με το δικαστήριο να βρίσκεται σε αδιέξοδο, καθώς η απουσία των μαρτύρων κατηγορίας καθιστούσε αδύνατη την πρόοδο της δίκης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο είχε προγραμματίσει τις επόμενες συνεδριάσεις για τις 26 και 27 Μαρτίου, με την παρουσία των τριών μαρτύρων. Ωστόσο, η ταχύτερη εξέλιξη της ακροαματικής διαδικασίας άλλαξε τα δεδομένα.
Η δίκη συνεχίζεται με την αναζήτηση των μαρτύρων και την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για την ομαλή διεξαγωγή της.