Εκρηκτική ήταν η νύχτα στην Αθήνα, με μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων που έγιναν μέσα σε διάστημα 15 λεπτών, σε υποκαταστήματα τραπεζών, γραφεία τοπικών οργάνωσεων και σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Η αστυνομία προέβη σε 50 προσαγωγές υπόπτων, οι οποίοι όμως στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πιθανότερο σενάριο που εξετάζουν οι αρχές είναι οι εμπρηστικές επιθέσεις να αποτελούν μέρος ενός οργανωμένου σχεδίου, στο οποίο συμμετείχε ομάδα περίπου 20 ατόμων, που διασκορπίστηκαν σε διάφορα σημεία της Αττικής και επιδόθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα σε εμπρηστικές επιθέσεις.

Στο στόχαστρο των εμπρηστών βρέθηκαν τρία υποκαταστήματα τραπεζών: η Εθνική Τράπεζα στην οδό Ηλιουπόλεως 58 στη Δάφνη, η Alpha Bank στη διασταύρωση των οδών 25ης Μαρτίου και Ξάνθου στο Νέο Ψυχικό και η Citybank στην οδό Σπηλιωτοπούλου 8-10 στο Γουδί. Και στις τρεις περιπτώσεις προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εμπρηστικές επιθέσεις σημειώθηκαν και κατά δύο τοπικών οργανώσεων της ΝΔ, στην οδό Ζεφύρου 24 στο Ηράκλειο και στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης στο Μοσχάτο. Από τις επιθέσεις προκλήθηκαν υλικές ζημίες στις εισόδους των γραφείων.

Πάντως, τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης στο Ηράκλειο είχαν γίνει και πάλι στόχος αγνώστων, όταν την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου ομάδα νεαρών έριξαν πέτρες σπάζοντας τα τζάμια της εισόδου.

Στο έλεος των εμπρηστών βρέθηκαν και σταθμευμένα αυτοκίνητα στη διασταύρωση των οδών Τήνου και Αθανασίου Διάκου στην Ηλιούπολη. Ένα αυτοκίνητο εταιρείας σεκιούριτι τυλίχτηκε στις φλόγες, ενώ ταυτόχρονα η πυρκαγιά επεκτάθηκε και σε ένα ακόμα σταθμευμένο όχημα, με αποτέλεσμα να καταστραφούν και τα δύο ολοσχερώς.

Επίσης υλικές ζημίες προκλήθηκαν και σε σταθμευμένο όχημα στα Μελίσσια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης