Απάτη σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, που υπολογίζεται με πρόχειρες εκτιμήσεις σε αρκετές χιλιάδες ευρώ, διερευνάται στη ΔΟΥ Ν. Ζίχνης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Αριάδνης Παπαφωτίου, στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» των Σερρών, ως πρωταγωνίστρια της υπόθεσης φέρεται 45χρονη μοναχή που είναι ταυτόχρονα και υπάλληλος της εφορίας στη Νέα Ζίχνη, στην οποία ήρθε με μετάθεση από τη Θήβα, πριν από επτά περίπου μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μοναχή, που ανήκει στην αδελφότητα της Μονής Αναλήψεως της Πρώτης στο Παγγαίο, ελέγχεται για πλαστογράφηση δεκάδων πιστοποιητικών απορίας και για είσπραξη πολλών χιλιάδων ευρώ, εν αγνοία των εμφανιζόμενων ως δικαιούχων.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η 45χρονη, με τη βοήθεια υπολογιστών και σκάνερ (σε χώρο εκτός της ΔΟΥ), πλαστογραφούσε έγγραφα και υπογραφές δημάρχων, προέδρων Δημοτικών Συμβουλίων, διευθυντών σχολείων και άλλων αρχών και υπηρεσιών και παρουσίαζε πλαστά δικαιολογητικά απορίας, δήθεν δικαιούχων.

Τα ποσά όμως που εγκρίνονταν και εκταμιεύονταν (600 και 900 ευρώ για την κάθε περίπτωση) δεν πήγαιναν στους ανυποψίαστους «δικαιούχους»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις, έχουν εκδοθεί δεκάδες πλαστά πιστοποιητικά για δήθεν δικαιούχους, που είναι κάτοικοι όλων των γύρω δήμων.

Οι Διωκτικές Αρχές των Σερρών ασχολούνται με την υπόθεση εδώ και μία εβδομάδα και αφού ενημερώθηκαν σχετικά από την ίδια τη ΔΟΥ Ν. Ζίχνης.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ενώ και η εφορία της Ν. Ζίχνης ερευνά υπηρεσιακά το θέμα.

To δημοσίευμα θέτει μια σειρά από σοβαρά ερωτήματα, που χρήζουν απάντησης:

– Για ποιο σκοπό η καλόγρια (σε περίπτωση που αυτή είναι η δράστιδα) πλαστογραφούσε τα χαρτιά απορίας και πού διοχετεύονταν τα ποσά;

– Γινόταν η πλαστογραφία μέσα στο μοναστήρι, όπως λένε οι πληροφορίες και μάλιστα με μηχανήματα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές υψηλής τεχνολογίας;

– Γνώριζε η ηγουμένη της Μονής Αναλήψεως της Πρώτης Σερρών, τη δραστηριότητα της μοναχής;

– Πώς εισπράττονταν τα ποσά; Υπήρχαν συνεργοί εντός και εκτός ΔΟΥ στην απάτη;

– Πόσο ακριβώς είναι το ύψος του ποσού που εισπράχθηκε παρανόμως;

– Ενημερώθηκαν επισήμως το υπουργείο Οικονομικών και η Εκκλησία και ποιες οι ενέργειές τους;

– Τέλος, τι προβλέπεται στις περιπτώσεις αυτές, σχετικά με την αποκατάσταση της τάξης και την επιστροφή των χρημάτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης