Σε επιστολή της προς το zougla.gr η δικαστικός Τόνια Ηλία, της οποίας την έκδοση έχει ζητήσει η Ελλάδα από τις βρετανικές αρχές, προκειμένου να δικαστεί για δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος, πράξεις για τις οποίες της είχε ασκηθεί δίωξη από κοινού με τους δικηγόρους Νικόλαο Εμμανουηλίδη, Γιώργο Νικολακόπουλο και Αθανάσιο Κεχαγιόγλου, οι οποίοι έχουν ήδη αθωωθεί αμετάκλητα, απαντάει σε δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής» (12/2/2017) της δημοσιογράφου Σοφίας Φασουλάκη, το οποίο δημοσίευμα – όπως ισχυρίζεται η δικαστικός- ανατρέπεται, σύμφωνα με τις νεότερες εξελίξεις από το βρετανικό υπουργείο εσωτερικών, που έλαβαν χώρα λίγα 24ωρα μετά το εν λόγω δημοσίευμα.

Στο δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής» αναφερόταν ότι για την ελληνική εισαγγελία είναι «θέμα τιμής» η έκδοσή της στην Ελλάδα και ότι για αυτό το λόγο αποφασίστηκε η αποστολή γιατρού για να συνοδεύσει την Τόνια Ηλία από το αεροδρόμιο του Λονδίνου πίσω στη χώρα μας, αφού, όπως αναφέρεται, η δικαστικός είχε επικαλεστεί λόγους υγείας. Στο δημοσίευμα αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «αναμένονταν άμεσα η έκδοσή της στην Ελλάδα», όμως η πρόσφατη απόφαση του βρετανικού υπουργείου εσωτερικών στις 14/2/2017 ανατρέπει, προς το παρόν, αυτά τα σχέδια της ελληνικής εισαγγελίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθεί η επιστολή της Τόνιας Ηλία:

«Λονδίνο 17/2/2017. Αγαπητή κυρία Φασουλάκη, ομολογώ ότι δεν εκπλήσσομαι που πριν από το δημοσίευμα σας στο «Εθνος της Κυριακής»(12/2/2017) δεν επικοινωνήσατε καθόλου μαζί μου για να επιβεβαιώσετε ή όχι το αληθές των εισαγγελικών πληροφοριών σας, τουλάχιστον στο βαθμό, που αυτές αναφέρονταν όχι μόνο στην εξέλιξη της υπόθεσής μου για χορήγηση πολιτικού ασύλου στο βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών, αλλά ακόμη και στην κατάσταση της υγείας μου. 

Απόλυτα κατανοητή η δημοσιογραφική σας συμπεριφορά απέναντι μου, κυρίως σε εποχές μνημονίων, όπου δυστυχώς, λόγω και της μεγάλης αναταραχής που επικρατεί στον ελληνικό χώρο των ΜΜΕ, τέτοιου είδους δεοντολογικές παραλείψεις από μέρους δημοσιογράφων είναι ίσως επιβεβλημένες σε υποθέσειςπου άπτονται του «prestige» των εισαγγελικών αρχών της χώρας μας, καμιά φορά και για αυτήν ακόμα την επαγγελματική τους επιβίωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανεξάρτητα όμως από οποιαδήποτε προσωπική πικρία ή παράπονο σε σχέση με αυτό, θα ήθελα με τη σειρά μου να επιτρέψετε και σε μένα να κάνω χρήση της δημοσιογραφικής σας ιδιότητας και να σας παρακαλέσω να δημοσιοποιήσετε άμεσα τα παρακάτω, όχι μόνο για την ενημέρωση των εισαγγελικών αρχών της χώρας μας, αλλά για τη σωστή πληροφόρηση του ελληνικού αναγνωστικού κοινού:

1) Στις 14/2/2017 το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών (Home Office) αποφάσισε αυτοβούλως την αναστολή της έκδοσής μου στην Ελλάδα, που είχε διαταχθεί για τις 15/2/2017, προκειμένου να ερευνηθεί περαιτέρω και από τα αρμόδια αγγλικά δικαστήρια η βασιμότητα των τελευταίων πρόσθετων λόγων ασύλου μου.

Σημειωτέον, ότι η έκδοσή μου στην Ελλάδα, η οποία είχε ήδη προηγουμένως διαταχθεί στις 8/6/2015, 28/12/2016, 19/1/2017 και 15/2/2017, ανεστάλη εκ του νόμου στις 8/6/2015, λόγω της κατατεθείσης προσφυγής μου, στις 28/12/2016 λόγω προσωπικής μου ασθένειας και στις 19/1/2017 επειδή εξετάστηκα και κρίθηκα από τον γιατρό της αγγλικής αστυνομίας στο αεροδρόμιο του Heathrow, ως «ακατάλληλη να επιβιβαστώ στο αεροπλάνο» για λόγους υγείας που κατά την κρίση του, χρήζουν επείγουσας ιατρικής διερεύνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα παραπάνω απέφυγα να τα δημοσιοποιήσω νωρίτερα, για να μην θεωρηθεί ότι προκαλώ δημοσιότητα γύρω από το όνομά μου, στη διάρκεια της διαδικασίας εξέτασης του αιτήματός μου για χορήγηση πολιτικού ασύλου από τις βρετανικές αρχές. 

Όμως, οι ελλιπείς και εσφαλμένες πληροφορίες, στο πρόσφατο δημοσίευμά σας, επιβάλουν την άμεση παρέμβασή μου, προς αποφυγή οποιασδήποτε διαστρέβλωσης της πραγματικότητας ή/και εσκεμμένης παραπληροφόρησης.

2) Οφείλω να υπενθυμίσω στις εισαγγελικές αρχές της χώρας μας ότι σε μια δημοκρατική χώρα, μέλος της Ε.Ε. και μάλιστα με αριστερή κυβέρνηση, όπως η Ελλάδα, η εσκεμμένη παραπλάνηση των αγγλικών αρχών, στο πλαίσιο της διαδικασίας έκδοσης και εξέτασης αιτήματος πολιτικού ασύλου, μέσω της αποστολής ψευδών στοιχείων, ακόμα και στο βρετανικό υπουργείο εσωτερικών, προκειμένου να εξασφαλίσουν με αυτόν τον πρωτοφανή παράνομο τρόπο την έκδοσή μου στην Ελλάδα, συνιστά μόνο διωγμό και πολιτική δίωξη, που σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιείται για «λόγους τιμής», όπως χαρακτηριστικά σας ανέφερε η εισαγγελία, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμά σας.

Αναμφισβήτητα το τελευταίο μαρτυρεί την ύπαρξη «βεντέτας» μεταξύ εμού και των δικαστικών αρχών, όπως άλλωστε αναφέρεται και στην κατάθεση στο αγγλικό εφετείο του Έλληνα πραγματογνώμονα επί νομικών θεμάτων, διακεκριμένου δικηγόρου σε θέματα έκδοσης και ευρωπαϊκών ενταλμάτων κυρίου Γιώργου Πυρομάλλη και δυστυχώς από ότι φαίνεται, «κράταει χρόνια αυτή η κολώνια».

Με τα παραπάνω, αναφέρομαι στις ψευδείς καταθέσεις στο αγγλικό εφετείο των εισαγγελέων Άννας Ζαϊρη και Ιωάννη Αγγελή, αλλά και στην αποστολή ψευδών στοιχείων, ακόμη και στο βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών (Home Office) το 2015, προκειμένου να αποτρέψουν παράνομα τη χορήγηση πολιτικού ασύλου μου. 

Συγκεκριμένα, η μεν εισαγγελέας Άννα Ζαϊρη κατέθεσε ψευδώς ότι η αθώωση των συγκατηγορουμένων μου δικηγόρων, κυρίου Ν. Εμαννουηλίδη και Α. Κεχαγιόγλου για δωροδοκία μόνο προς εμένα, στις υποθέσεις «κλοπόνιν» «Λυμπέρης» αντίστοιχα, δεν αφορά τη δική μου υπόθεση δωροδοκίας, ενώ οι αμετάκλητες αποφάσεις του Εφετείου Αθηνών 4898/10 και 1487/12 αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο.

Ο δε εισαγγελέας κύριος Ι. Αγγελής κατέθεσε ψευδώς στο αγγλικό εφετείο, ότι η δική μου υπόθεση συνιστά σοβαρή υπόθεση διαφθοράς, χωρίς να αναφέρει φυσικά το παραμικρό στοιχείο που να τεκμηριώνει αυτή του την άποψη, ενώ γνώριζε, ότι δεν υφίσταται κάτι τέτοιο, λόγω της αμετάκλητης αθώωσης των συγκατηγορουμένων μου δικηγόρων, για το αδίκημα της δήθεν δωροδοκίας (διαφθοράς) προς εμένα. Ο τελευταίος μάλιστα, διαστρέβλωσε σκόπιμα στο αγγλικό εφετείο και το άρθρο 94 του ελληνικού ποινικού κώδικα περί υπολογισμού της συνολικής ποινής. 

Επιπρόσθετα, οι ελληνικές αρχές κατέθεσαν ψευδώς με δική τους πρωτοβουλία στο αγγλικό υπουργείο εσωτερικών (Home Office), παραβιάζοντας μάλιστα τη νομοθεσία περί ασύλου, ότι δήθεν το 2014 καταδικάστηκα σε ποινή φυλάκισης 8 ετών, πράγμα το οποίο δεν συνέβη ποτέ.

3) Οφείλω να υπενθυμίσω επίσης μετά λύπης μου στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές, ότι η πρόσφατη απόφαση 545/3/2/2016 του Εφετείου Αθηνών, καθώς και ο τρόπος δημοσίευσής της, αποτελεί πολιτική δίωξη/καταδίωξη και μόνο, αφού με αυτή την απόφαση το Εφετείο Αθηνών παρά το ότι γνώριζε, ότι οι τελικές εφετειακές αποφάσεις δικαίωσαν απόλυτα την κρίση μου σε όλες μου τις διαφωνίες με τους εισαγγελείς, ως προς τη μη επιβολή προσωρινής κράτησης, ποινικοποίησε εκ νέου τελείως αυθαίρετα και κατά τρόπο προδήλως παράνομο και αντισυνταγματικό τη δικανική μου πεποίθηση και τις διαφορετικές ιδεολογικές μου απόψεις, περί του τρόπου απονομής δικαιοσύνης που ως δικαστής παρά τις όσες πιέσεις, ουδέποτε παραβίασα, κάτι για το οποίο άλλωστε δεν θα μετανιώσω ποτέ παρά το μέχρι στιγμής δυσβάστακτο κόστος, όχι μόνο για μένα, αλλά και για την οικογένειά μου.

Λυπάμαι που είμαι υποχρεωμένη λόγω της επικίνδυνης παραπληροφόρησης σε βάρος μου από μέρους των εισαγγελικών αρχών της χώρας, σύμφωνα πάντα και με το δημοσίευμά σας, να υπενθυμίσω, ότι η γνώμη του δικαστή, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους του ελληνικού κράτους, τιμωρείται πάντοτε αιτιολογημένα και όχι αυθαίρετα και μόνο όταν άπτεται αποδεδειγμένα διαφθοράς (δωροδοκίας) ή οποιασδήποτε παράβασης νόμου με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οφέλους στον εαυτό του ή σε τρίτο ή και για βλάβη τρίτου, και όχι όταν αυτή (η γνώμη) ήταν και είναι αντίθετη στις νυν και αεί κρατούσες, υπέρ της αδιακρίτως και υπέρ το δέον επιβολής προσωρινής κράτησης, άκρως συντηρητικές απόψεις του δικαστικού και εισαγγελικού κατεστημένου.

4) Αν όλα τα παραπάνω τελέσθηκαν σε βάρος μου «για λόγους τιμής» από μέρους των δικαστικών αρχών, με σκοπό να πετύχουν παράνομα την έκδοσή μου στην Ελλάδα, λυπάμαι αλλά σε αυτή την περίπτωση και η δική μου τιμή μου επιβάλλει όσο ζω και αναπνέω να μην ενδώσω ποτέ σε μια έννομη τάξη που δηλώνει απροκάλυπτα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα σας, ότι «εκδικείται», αφού το «για λόγους τιμής» μόνο εμπάθεια υποκρύπτει και όχι «βούληση απονομής δικαιοσύνης».

5) Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω τις εισαγγελικές αρχές της χώρας μας, πάντοτε μέσω Υμών, κυρία Φασουλάκη, για ποιες πράξεις επιθυμούν διακαώς και μεταμένους να λογοδοτήσω στην ελληνική δικαιοσύνη; Για αυτές που έχει αποδειχτεί αμετάκλητα με τις αποφάσεις του Εφετείου Αθηνών 4898/10 και 1487/12 και μάλιστα εν απουσία μου, ότι δεν τελέστηκαν ποτέ, ή για αυτές που δεν συνιστούν καν ποινικό αδίκημα;

6) Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά, πάντοτε μέσω Υμών, κυρία Φασουλάκη, τις εισαγγελικές αρχές της χώρας μας, για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους για την υγεία μου, αφού και σε εποχή ακόμα μνημονίων, αψηφώντας οποιοδήποτε τυχόν οικονομικό κόστος για τη χώρα και τους δεινοπαθούντες συμπολίτες μας, εξασφάλισαν, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμά σας, ακόμα και την αποστολή Έλληνα γιατρού για να με συνοδεύσει από το Λονδίνο στην Ελλάδα.

Ομολογώ απερίφραστα ότι με συγκινεί αυτό το ενδιαφέρον, αφού προφανώς μόνο η δική μου άφιξη με όλο το μεθοδευμένο και προσχεδιασμένο επικοινωνιακό σόου που αναμένεται να ακολουθήσει με τη σύμπραξη ασφαλώς και των αφανών εταίρων τους, μπορεί ίσως να απαλύνει τα όσα δεινά έπονται από τα αναμενόμενα «νέα μνημονιακά μέτρα».

Σας ενημερώνω επίσης κυρία Φασουλάκη και σας παρακαλώ να διαβιβάσετε στις εισαγγελικές αρχές της χώρας μας, ότι σε ένα κράτος δικαίου όπως η Αγγλία, με πλήρη σεβασμό στους νόμους και τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποιαδήποτε τυχόν «σκαφίσματα» οποιουδήποτε επιφέρουν επιτυχή αποτελέσματα, μόνο όταν έχουν έρεισμα στον Νόμο.

Σας ευχαριστώ.

Με φιλικούς χαιρετισμούς, 

Τόνια Ηλία».

Σε ερώτηση του zougla.gr προς την Τόνια Ηλία σχετικά με τη νέα εξέλιξη της υπόθεσής της, η δικαστικός απαντά:

«Είναι μία μερική νίκη που σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει πανηγυρισμούς και τυμπανοκρουσίες, αφού το τεκμήριο από τη νομοθεσία ασύλου που υφίσταται σε βάρος μου, λόγω της ελληνικής καταγωγής μου, εξακολουθεί να υφίσταται. Όμως, το γεγονός ότι το βρετανικό υπουργείο εσωτερικών πιθανολογεί τη βασιμότητα των τελευταίων πρόσθετων λόγων μου και τους παραπέμπει για περαιτέρω διερεύνηση στα αγγλικά δικαστήρια, είναι μια μεγάλη ηθική ικανοποίηση για μένα και με οπλίζει με δύναμη για να συνεχίσω τον αγώνα μου, που για μένα, είναι επίσης “θέμα τιμής”».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης