Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αδιάκοπα συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του καταζητούμενου Αλβανού δραπέτη Ιλίρ Κούπα, συνεργού του Μαριάν Κόλα.

Ο Κούπα και η σορός του ΚόλαΤα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι οι αντοχές του καταζητούμενου έχουν αρχίσει να εξαντλούνται, καθώς έχει κλείσει παραπάνω από ένα 24ωρο άυπνος.

Όπως εξηγούν στην ηλεκτρονική εφημερίδα «ο Κούπα είναι φοβισμένος και κουρασμένος. Θα αργήσει να βγει από την κρυψώνα του. Γνωρίζει το μέρος πολύ καλά και εκτός αυτού τον βοηθάει σημαντικά η ομίχλη. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις 4:30 τα ξημερώματα που έγινε η συμπλοκή και έπεσε νεκρός ο Κόλα, η ομίχλη υποχώρησε στις 11:30 το πρωί. Είχε εφτά ώρες να αναζητήσει κρησφύγετο».

Ποντάρουν στις θερμικές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιωματικοί της αστυνομίας που συμμετέχουν στην επιχείρηση εκτιμούν ότι βρίσκονται στα ίχνη του δραπέτη, ενώ προσθέτουν ότι το σκοτάδι θα βοηθήσει στις έρευνες καθώς «ποντάρουν» στις θερμικές κάμερες.

«Καθοριστικό ρόλο αναμένεται να παίξουν οι θερμικές κάμερες. Οι ομάδες των ΕΚΑΜ έχουν τοποθετηθεί στα πιο κρίσιμα σημεία. Την ημέρα δεν κινούνται καθόλου γιατί φοβούνται μην τους δει κανείς. Κινούνται μόνο το βράδυ. Γι’ αυτό και οι ενέδρες γίνονται το βράδυ. Επειδή ξέρουν την περιοχή περνούν από σημεία που δεν έχεις ορατότητα ούτε από τους παρατηρητές» εξηγούν στο zougla.gr.

Τους βοηθούσε κανείς;

Μπλόκα στην ΉπειροΕντύπωση πάντως προκάλεσε στους άντρες της ΕΛ.ΑΣ. η κατάσταση και ο εξοπλισμός των δραπετών. Ο Κόλα ήταν ξυρισμένος και μέσα στο σάκο που εγκατέλειψε υπήρχαν μαγειρεμένα φαγητά.

«Υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιος να τους φυγάδευε. Δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα. Ωστόσο, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, κυρίως στη Φωκίδα και στην Ορεινή Ναυπακτία, λειτουργούσαν μόνοι τους. Μέχρι και στο βουνό είχαμε βρει κατσαρόλα χρησιμοποιημένη. Αλλά και σε καταφύγια πάλι είχαν βρεθεί κατσαρόλες που μαγειρεύανε» αναφέρουν αστυνομικές πηγές.



(Φωτό από τις έρευνες στην περιοχή)

Οι περίπολοι της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στις περιοχές των νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας που συνορεύουν με τη Βροσύνα.

Μπλόκα έχουν στηθεί σε δύο τουλάχιστον δρόμους που οδηγούν προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα,Το πτώμα του Κόλα καθώς εκτιμάται πως ο δραπέτης θα επιχειρήσει να διαφύγει στην πατρίδα του. Ο πιο κοντινός από αυτούς είναι μέσα από τα χωριά Λίστα και Λιά Φιλιατών.

«Το πιο πιθανό είναι να επιχειρήσει να περάσει τα σύνορα και να πάει στην Αλβανία. Αυτό που περιμένουμε είναι να κάνει κίνηση να φύγει από το κρησφύγετό του. Τώρα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για αυτόν. Όταν βρίσκονταν στο βουνό μπορούσαν εύκολα να κρύβονται σε σπίτια και να ξεκουράζονται γιατί υπήρχαν οικισμοί που ήταν ακατοίκητοι. Οι περισσότεροι είχαν να πάνε στα σπίτια τους από πέρυσι τον Αύγουστο. Τώρα δεν υπάρχουν οικισμοί ακατοίκητοι» επισημαίνουν αστυνομικές πηγές.

Σε τρεις συμπλοκές χρησιμοποίησε το καλάσνικοφ

Το καλάσνικοφ του ΚόλαΣε τρεις συμπλοκές με αστυνομικούς, συμπεριλαμβανομένης και της τελευταίας στην Βροσίνα Ιωαννίνων, όπου έπεσε νεκρός, είχε πυροβολήσει ο Αλβανός δραπέτης Μαριάν Κόλα με το καλάσνικοφ που βρέθηκε δίπλα στο πτώμα του, μετά την αιματηρή μάχη με τους αστυνομικούς της ΕΚΑΜ. Αυτό προκύπτει από τις μέχρι στιγμής βαλλιστικές – συγκριτικές εξετάσεις που έγιναν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, από τις εργαστηριακές εξετάσεις προέκυψε ότι: – Έξι κάλυκες, που περισυλλέγησαν από το σημείο, όπου έγινε η ένοπλη συμπλοκή, χθες τα ξημερώματα στη Βροσίνα Ιωαννίνων, προέρχονται από το πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάσνικοφ, που έφερε ο Μαριάν Κόλα.

Επιπλέον, από το ίδιο όπλο προέρχονται:

– Οκτώ κάλυκες, που βρέθηκαν σε κλεμμένο όχημα, μάρκας LADA, από το οποίο οι δραπέτες πυροβόλησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες της 16-06-2013, κατά αστυνομικού μπλόκου της Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, στη διασταύρωση του «Παλαιού Λεβέντη»,

– Τρεις κάλυκες, που βρέθηκαν στη συμβολή της Ιωνίας Οδού με την Εθνική Οδό ‘Αρτας-Τρικάλων (κόμβος Αγγέλης), όπου διερχόμενοι με κλεμμένο, από την περιοχή της Παραβόλας φορτηγάκι, μάρκας NISSAN, πυροβόλησαν κατά αστυνομικού μπλόκου, τις πρώτες πρωινές ώρες της 05-07-2013 και

– Έξι κάλυκες, που βρέθηκαν εντός του ίδιου κλεμμένου οχήματος μάρκας NISSAN, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες στην Φιλιππιάδα Πρεβέζης, τις επόμενες ώρες της ίδιας ημέρας (05-07-2013).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ:

Φωτό-ντοκουμέντο από epiruspost.gr- η σορός του Μαριάν Κόλα


Φωτό-ντοκουμέντο από crimesonair- το πτώμα του Κόλα

Στο μικροσκόπιο το κινητό του Κόλα

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας εξετάζεται ήδη το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στο σακίδιο του Κόλα. Ο αρχηγός των δραπετών έβγαζε την μπαταρία και την κάρτα sim για να μην εντοπίζεται. 

Τι έδειξε η νεκροψία για τον Κόλα

Ολοκληρώθηκε η νεκροψία που πραγματοποίησε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ιατροδικαστής, Θόδωρος Βουγιουκλάκης στο πτώμα του Μαριάν Κόλα.

Ο Κόλα φέρει μια σφαίρα από πυροβόλο όπλο των ΕΚΑΜ στην πλάτη, η οποία έχει διαπεράσει τον θώρακα με ανοδική πορεία.

Η έκθεση αναφέρει ότι η σφαίρα δίπλα από τη σπονδυλική στήλη, ανέβηκε προς τα πάνω πέρασε το διάφραγμα, του έκανε μερικές κακώσεις στο αριστερό νεφρό και στη σπλήνα και τρύπησε τη καρδιά.

Φωτογραφίες από το σημείο της συμπλοκής:

Το πτώμα του Μαριάν Κόλα

Το σημείο όπου στήθηκε η ενέδρα

Το όπλο που χρησιμοποίησε ο Κόλα και δίπλα το ρολόι του


Με αυτό το καλάσνικοφ πυροβόλησε τους αστυνομικούς

Άνδρες της αστυνομίας στον τόπο της συμπλοκής

Διαβάστε επίσης Νεκρός μετά από συμπλοκή ο Κόλα, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013, 12:30

Νεκρός ο Μαριάν Κόλα, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013, 07:43

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης