Θα ψηφίσουν άκυρο ή θα απέχουν από τις εκλογές οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου Εξοχής, του Δήμου Χορτιάτη Θεσσαλονίκης.

 
 Η άποψη του σχολείου από τον προαύλιο χώρο

Αυτή είναι η απάντηση στους υπευθύνους αυτού του τόπου, …μην μπορώντας να αντέξουν άλλο τις υπεκφυγές και τις υποσχέσεις. Στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, αντί για ψηφοδέλτιο έριξαν στην κάλπη ένα ψήφισμα που ανέφερε: «Δεν ψηφίζουμε, αν δεν φτιαχτεί το νέο διδακτήριό μας». Το ίδιο πρόκειται να κάνουν και αυτήν την Κυριακή, 4 Οκτωβρίου. Όχι μόνο ο Σύλλογος, αλλά και όλοι οι κάτοικοι της Εξοχής…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σχολείο της Εξοχής, όπως αναφέρει στη zougla.gr, ο πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων, είναι ένα πανέμορφο πέτρινο κτίριο, μόνο που δεν διαθέτει τον απαραίτητο «εξοπλισμό» που έχει ένα κανονικό σχολείο! Τα παιδιά κάνουν μάθημα σε αίθουσα έξι τ.μ. Μάλιστα, όπως διαβάζετε… έξι τετραγωνικά μέτρα!

Μπορεί το κτίριο να είναι γερό, όσον αφορά στην ασφάλεια των μικρών μαθητών, αλλά δεν διαθέτει αίθουσες διδασκαλίας. Στο ψήφισμα περιγράφεται ακριβώς η κτιριακή υποδομή του σχολείου: «Υπάρχουν δύο αίθουσες διδασκαλίας 20 τ.μ. περίπου. Για τις ανάγκες του σχολείου, οι τρεις χώροι έχουν διαμορφωθεί σε τέσσερις, όπου και κάνουν μάθημα οι Α – Δ Δημοτικού, ενώ οι δύο μεγαλύτερες Ε -ΣΤ στεγάζονται σε «προκάτ» κτίριο, όπου και γίνεται συνδιδασκαλία, καθώς το σχολείο είναι πενταθέσιο».

 
 Δίπλα από το πέτρινο κτίριο υπάρχει και το προκάτ

Φανταστείτε τι έχει να γίνει από τον επόμενο χρόνο… που το σχολείο θα αποκτήσει ακόμα μια θέση και συνολικά θα έχει έξι…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με λίγα λόγια… αναγκάζονται και… θα αναγκάζονται να στριμώχνουν σαν σαρδέλες όλα τα παιδιά σε μια τάξη, ώστε να μη χάσουν τις ώρες διδασκαλίας και μείνουν πίσω στα μαθήματά τους…

Παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις και τη δημιουργία αρχιτεκτονικών σχεδίων που έδωσαν ελπίδες στους κατοίκους, το έργο έχει «παγώσει» και όλα έχουν μείνει στα χαρτιά, καθώς ο φάκελος βρίσκεται ακόμα στο συρτάρι της Νομαρχίας.

 
 Ταμπέλα: Αναπαλαιώθηκε το 1950 από τον Βασιλέα Παύλο τον Α’

«Δυστυχώς, για πολλοστή φορά, οι ελπίδες μας διαψεύστηκαν, καθώς ο φάκελος βρίσκεται στο ίδιο γραφείο της Νομαρχίας απ’ όπου ξεκίνησε και περιμένει!!! Τι όμως περιμένει; Χρήματα; Πολιτική απόφαση ή μήπως εκλογές!!!». Και συμπληρώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων: «Στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου θα επαναλάβουμε τη στάση μας με άκυρο ή αποχή. Αυτή η στάση μας θα αλλάξει, μόνο όταν δούμε το νέο σχολείο… ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΕΟ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟ ΤΩΡΑ…!».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου του Δημοτικού Σχολείου, Κώστας Γιοβαντζούδης, μίλησε στη zougla.gr, επισημαίνοντας: «Έχουμε αποφασίσει να κάνουμε κινητοποιήσεις στις 12 Νοεμβρίου. Μας δίνουν ελπίδες προεκλογικής φύσεως.»

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης