Αρπαγή της περιουσίας τους σε περιοχή που βρίσκεται κοντά στο Ναυάγιο της Ζακύνθου καταγγέλλουν δύο κάτοικοι του Πύργου Ηλείας που έχουν ρίζες από το νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πουλήθηκε έκταση που μας ανήκει» καταγγέλλουν δύο κάτοικοι του Πύργου που έχουν ρίζες από την ΖάκυνθοΟι δύο άνδρες προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη, δίνοντας νέα διάσταση στην πολύκροτη υπόθεση πώλησης σε εταιρεία λιβανέζικων συμφερόντων συνολικά 15.000 στρεμμάτων στις κοινότητες Μαριών, Αναφωνήτριας και Βολιμών, στην οποία είχε αναφερθεί στο παρελθόν και το zougla.gr.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων το περασμένο καλοκαίρι με την Εκκλησία και τη δημοτική Αρχή να ερευνούν εάν η μεταβίβαση της επίμαχης έκτασης είναι «καθαρή», την ώρα που οι πληροφορίες ήθελαν τότε τον εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι να έχει δώσει 9.000.000 ευρώ για να αποκτήσει το «μπαλκόνι» με θέα την γνωστή παραλία.

Τώρα, μισό χρόνο μετά, προκαλείται νέος σάλος, με δύο κατοίκους του Πύργου Ηλείας να ισχυρίζονται πως είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες ενός μέρους της έκτασης των 15.000 στρεμμάτων που πουλήθηκε στη λιβανέζικη εταιρεία Pimana.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως υποστηρίζουν, η πώληση έγινε με ενετικό διάταγμα που έφτασε στα χέρια κληρονόμου, ο οποίος παρουσιάστηκε ως πωλητής. Μέρος όμως της έκτασης και ειδικότερα 1.300 στρέμματα, ανήκουν με νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας σε αυτούς.

Όπως είχε γίνει γνωστό, ως πωλητής της έκτασης εμφανιζόταν ο Γεώργιος Χάρος, ο οποίος διαβεβαίωνε εξαρχής πως δεν θίγονται εκτάσεις της μητρόπολης, ούτε και η παραλία του Ναυαγίου.

Όπως είχε υποστηρίξει όμως η δικηγόρος των δύο αντρών, Δώρα Καλάκου, στην εφημερίδα «Πρωινή», υπάρχουν έγγραφα που μπορούν να αποδείξουν ότι η επίμαχη έκταση ανοίκει στους δύο άντρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το δικαίωμά τους αυτό θεμελιώνεται από τη δημόσια διαθήκη κατατεθειμένη σε Συμβολαιογράφο Ζακύνθου όσο και σε συμβόλαιο διανομής έτερου Συμβολαιογράφου Ζακύνθου. Επίσης, νέμονται και κατέχουν την ως άνω έκταση, διενεργούν όλες τις διακατοχικές πράξεις επ’ αυτής, καλλιεργώντας την αλλά και διαμένοντας εκεί μερικοί εξ αυτών, χωρίς ουδέποτε να οχληθούν από τον κ. Γεώργιο Χάρο. Βεβαίως, δηλώνουν την έκταση, φορολογούνται γι’ αυτήν, λαμβάνουν επιδοτήσεις από το κράτος και στις περιπτώσεις των πυρκαγιών κατά το παρελθόν στην περιοχή αποζημιώθηκαν από τις αρμόδιες αρχές» είχε επισημάνει στην εφημερίδα.

Διαβάστε επίσης:

Λιβανέζικα κόλπα

Δεν πήρε ο Εμίρης την Οξυά

O Eμίρης και ο κακομοίρης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης