Μαθήματα ανθρωπιάς, αγάπης και κοινωνικής προσφοράς, έδωσαν 6 μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Σκύδρας, στο νομό Πέλλας. Προσέφεραν εθελοντικά τα μαλλιά τους, για να κατασκευαστούν περούκες για τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Έδεσσας, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, όπου πρωταγωνίστησε η συγκίνηση και η ευαισθησία αυτών των κοριτσιών.

Η Φαίη Δημητριάδου, μια από τις έξι μαθήτριες που αποφάσισαν να γίνουν εθελόντριες-δωρήτριες, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο fm 104.9, για τη μοναδική εμπειρία που έζησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Μας ανακοίνωσαν στο σχολείο, την ανάγκη των καρκινοπαθών της Έδεσσας και αποφασίσαμε έξι κορίτσια, εγώ και οι συμμαθήτριες μου, να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και να προσφέρουμε χαρά σε αυτούς τους ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη”.

Η δωρεά μαλλιών είναι μια κίνηση ουσιαστική, αλλά και συμβολική. Η Φαίη, συγκινημένη, περιέγραψε πως ένιωσε η ίδια, αλλά και οι συμμαθητές της, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο, “κόψαμε τα μαλλιά μας και τα χαρίσαμε, έτσι ώστε να γίνουν περούκες για τους καρκινοπαθείς. Συγκινήθηκα παρά πολύ, όχι μόνο εγώ και τα κορίτσια που κόψαμε τα μαλλιά μας, αλλά και όλα τα υπόλοιπα παιδιά που μας έβλεπαν, ήταν συγκινημένα.

Ήταν ιδιαίτερο συναίσθημα, δεν έχω ξανανιώσει κάτι τέτοιο, πρώτη φορά ένιωσα ότι πραγματικά βοηθάω κάποιον”. “Είναι καλό να γίνονται τέτοιες ενέργειες στο σχολείο θελήσαμε να συνδέσουμε το μήνυμα των Χριστουγέννων, με το μήνυμα της προσφοράς στο συνάνθρωπο και τον εθελοντισμό”, ανέφερε η κ. Πετρούλα Ευαγγελίδου, καθηγήτρια του Γυμνασίου και τόνισε, “στην Έδεσσα έχουμε έναν πολύ οργανωμένο Σύλλογο Καρκινοπαθών και θελήσαμε να βοηθήσουμε, να κάνουμε δωρεά τα μαλλιά. Στην αρχή, νομίζαμε ότι δεν θα έχουμε μεγάλη συμμετοχή, αλλά συμμετείχαν έξι κοριτσάκια, ευαισθητοποιήθηκαν και θέλησαν να το κάνουν και άλλα τόσα που έχουν υποσχεθεί μάλιστα, ότι θα μεγαλώσουν τα μαλλιά τους για να τα προσφέρουν”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Ευαγγελίδου, υπογράμμισε τη σημασία της κοινωνικής προσφοράς και πρόσθεσε, “εκείνο που φροντίσαμε εμείς οι καθηγητές ήταν να υπάρχει ένα περιβάλλον ώστε αυτά τα κοριτσάκια, να αισθανθούν εφορία αλλά και τη χαρά του να προσφέρεις στον συνάνθρωπο”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης