Στο κλείσιμο εστιατορίου προχώρησε η Νομαρχία Ηρακλείου Κρήτης, καθώς το συγκεκριμένο κατάστημα αποτελούσε κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Μετά από έλεγχο που έκανε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας διαπιστώθηκαν πολλές παραβάσεις των όρων υγιεινής και ασφάλειας που προβλέπονται από την νομοθεσία.
Οι εγκαταστάσεις του εστιατορίου ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και τα υλικά παρασκευής των φαγητών ήταν εκτεθειμένα. Δείγματα των τροφίμων στάλθηκαν για εξέταση στο εργαστήριο μικροβιολογίας τροφίμων της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Επίσης, το κατάστημα δεν διέθετε άδεια λειτουργίας. Έτσι, με απόφαση της Νομάρχη Ευαγγελίας Σχοιναράκη – Ηλιάκη, μπήκε λουκέτο στο επικίνδυνο εστιατόριο.
Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης και η έκθεση του κλιμακίου κατατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου.