Δριμύς κατά του Θέμου Αναστασιάδη εμφανίστηκε ο εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος απολογούμενος στο Τριμελές Εφετείο της Αθήνας για απλή συνέργεια σε παραβίαση προσωπικών δεδομένων στην υπόθεση Ζαχόπουλου. 

Κρατώντας για τον εαυτό του αποκλειστικά και μόνο το ρόλο του εργατολόγου που ενδιαφερόταν για την καταγγελία του «στημένου» διαγωνισμού και τα οικονομικά σκάνδαλα στο Υπουργείο Πολιτισμού, ο Χρ. Νικολουτσόπουλος κατηγόρησε ευθέως τον Θέμο Αναστασιάδη ότι υπέκλεψε το οπτικοακουστικό υλικό που είχε καταγράψει η Εύη Τσέκου με ερωτικές στιγμές από τη σχέση της με τον Χρήστο Ζαχόπουλο και είναι αυτός που το παρέδωσε στο Μαξίμου. «Θεωρώ ότι υπεκλάπη με τον τρόπο που περιέγραψε η Εύη Τσέκου και παραδόθηκε από το Θέμο Αναστασιάδη το DVD στον διευθυντή του γραφείου Τύπου του τότε πρωθυπουργού, Γ. Ανδριανό», είπε την Παρασκευή με βεβαιότητα ο Χρ.Νικολουτσόπουλος.

Και στο συμπέρασμα αυτό, όπως ισχυρίστηκε, κατέληξε μέσα στη φυλακή, αφού ουδέποτε θα μπορούσε να υποψιαστεί πως θα έκανε κάτι τέτοιο ο «παλαιός φίλος και σύντροφός μου από το ΚΚΕ», στον οποίο απευθύνθηκε, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια στο MEGA προκειμένου να δημοσιοποιηθεί η καταγγελία της συμβασιούχου Εύης Τσέκου για τον επίμαχο διαγωνισμό.

Άλλωστε, ακόμη και μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του πρώην γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού, ο Θέμος Αναστασιάδης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, «διαρρήγνυε τα ιμάτιά του» πως ουδέν μεμπτόν είχε συμβεί. «Όταν τον ρώτησα στο τηλέφωνο: “μπας και συνέβη τίποτα;”, ο Θέμος Αναστασιάδης μου απάντησε ενοχλημένος : “Τι εννοείς, Χρήστο;”. Και όταν εγώ ρώτησα μήπως κατέγραψαν τίποτα, ποιος είδε τον Θεό και δεν φοβήθηκε. “Εμείς είμαστε παλιοί φίλοι. Θέλεις να σου κλείσω το τηλέφωνο;”, μου απάντησε ο Θέμος Αναστασιάδης και εγώ έμεινα με την εντύπωση που μου άφησε ο φίλος μου» , υποστήριξε ο Χρήστος Νικολουτσόπουλος προσπαθώντας να πείσει τους δικαστές πως ο ίδιος… τα ανακάλυψε όλα εκ των υστέρων.

«Μέσα στη φυλακή κατέληξα. Δεν μπορούσα να δεχθώ ότι ο φίλος μου εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη που είχα για αυτόν… Δεν μπορούσα να το συλλάβω…», ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Χρήστος Νικολουτσόπουλος ο οποίος ωστόσο αρνήθηκε κατηγορηματικά πως ήταν παρών στο στούντιο όπου η Εύη Τσέκου έδειξε το επίμαχο υλικό.

Περιγράφοντας μάλιστα την επίσκεψή του μαζί με την Εύη Τσέκου στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ο κατηγορούμενος εργατολόγος αναφέρθηκε στο «κλίμα εμπιστοσύνης» και την «ωραία ατμόσφαιρα» που είχε δημιουργηθεί αφού, όπως είπε, «το παιχνίδι που παίχτηκε αναγάγει σε “μέγα άνδρα” τον κ. Αναστασιάδη ο οποίος ξέρει να παίζει με την ψυχολογία των ανθρώπων». Και όπως φαίνεται το μόνο που τον «ψύλλιασε» πως κάτι δεν πάει καλά ήταν μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του Χρ. Ζαχόπουλου, το τηλεφώνημα που τού έκανε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος (τότε συνεκδότης της εφημερίδας), προσπαθώντας να μάθει τι είχε συμβεί.

Ο κατηγορούμενος εργατολόγος ήρθε όμως, σε αντίθεση και με τα όσα υποστήριξε στη δική της απολογία η Εύη Τσέκου, ισχυριζόμενος πως ο ίδιος έμαθε την ύπαρξη της κασέτας, όταν την έβγαλε από την τσάντα της, στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας, όπου η συμβασιούχος έδειχνε πως είχε πάρει το «τιμόνι της υπόθεσης» στα χέρια της. Ο ίδιος ο Χρ. Νικολουτσόπουλος το μόνο λάθος που αναγνώρισε στον εαυτό του ήταν το ότι δεν ήταν πιο «περίεργος» για να τη σταματήσει την Εύη Τσέκου. «Λυπάμαι που δεν ήμουν “περίεργος“ και δεν μου έδειξε την κασέτα. Ούτε καν μου την ανέφερε. Αν είχε το θάρρος να μου το πει, θα την είχα προστατεύσει. Δυστυχώς όμως για αυτή και για εμένα, δεν είχα το είχα υποψιαστεί….», είπε, επιμένοντας πως η δική του προσπάθεια αφορούσε την «ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης» σε όσα η συμβασιούχος κατήγγειλε περί στημένου διαγωνισμού και οικονομικών σκανδάλων στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Η δίκη διακόπηκε για τις 5 Απριλίου οπότε και θα συνεχίσει την απολογία του ο Χρ. Νικολουτσόπουλος, ενώ ενδέχεται να αγορεύσει και ο εισαγγελέας της έδρας επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων.