Ο κρόκος Κοζάνης, το περίφημο μοβ λουλούδι, έστρωσε το χαλί του στις περιοχές του Τσιαρτσιαμπά και η συγκομιδή του ξεκίνησε με πολύ καλούς οιωνούς.

Οι καλλιεργητές του κρόκου έχουν σηκώσει τα μανίκια και έπιασαν δουλειά για τη συγκομιδή του από τα χωράφια, τον διαχωρισμό του λουλουδιού από τα κόκκινα στίγματα του κρόκου και την αποξήρανση των στιγμάτων με φυσικό τρόπο έως την τελική διάθεσή του στην παγκόσμια αγορά.

Ο κρόκος Κοζάνης είναι πρώτος παγκοσμίως στη βιολογική του παραγωγή, καλύπτοντας έως το 90% της παγκόσμιας παραγωγής, ενώ η Ελλάδα κατέχει τη 2η θέση παγκοσμίως στην παραγωγή σαφράν. Ο κρόκος Κοζάνης φέρει ISO 9001, ΠΟΠ & BIO.

Πηγή: kozanilife.gr