Στις εγκαταστάσεις της έκθεσης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα και την Τρίτη η τέταρτη συνάντηση εργασίας του προγράμματος RACCE, που αφορά στην ψυχολογική υποστήριξη και άμβλυνση των ψυχολογικών τραυμάτων των παιδιών μετά από έναν πιθανό σεισμό ή ηφαιστειακή έκρηξη.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ως συντονιστής του προγράμματος φιλοξενεί εταίρους από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και τον ΟΑΣΠ, το κέντρο παρακολούθησης του Βεζούβιου και το Εκπαιδευτικό κέντρο Villa Montesca Ιταλίας, το Κέντρο Εκπαιδευτικών Πρωτοβουλιών Σόφιας και το Γεωλογικό Απόθεμα Haute Provence της Γαλλίας.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών παρουσιάστηκαν το κινητό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε μαζί με άλλα ειδικά προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας αλλά και ειδικών αναγκών, όπως και πειράματα κατανόησης και εφαρμογής σε συνεργασία με εξωτερικούς ειδικούς συνεργάτες.
Επίσης, παρουσιάστηκε και η κινητή περιοδική έκθεση που δημιουργήθηκε.
Στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκε ακόμα ο σχεδιασμός και ο τρόπος υλοποίησης των προγραμμάτων επιμόρφωσης ειδικών ομάδων πληθυσμού όπως γονέων, εκπαιδευτικών και εθελοντών, αλλά και η πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων από τη νέα σχολική χρονιά σε σχολεία και μαθητές.
Το πρόγραμμα διάρκειας δύο ετών χρηματοδοτείται κατά 75% από το χρηματοδοτικό πρωτόκολλο Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε. και κατά 25% από τους εταίρους.
Πηγή: cretalive.gr
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα