Μεγάλες ποσότητες από «μπλε καβούρια» έχουν εντοπιστεί στον Κόλπο της Ελούντας, με αποτέλεσμα οι αλιείς της περιοχής να τα αλιεύουν σε μεγάλες ποσότητες.
Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Με νέα ματιά», ο Νίκος Σφυράκης επίτιμος πρόεδρος Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Ελούντας, δήλωσε: «βγάλαμε γύρω στα 150 κιλά, έχουν έρθει από το Σουέζ πριν τρία – τέσσερα χρόνια, τα ανακαλύψαμε κι εμείς.
Tώρα τα πουλάμε γύρω στα πέντε ευρώ, δεν τα παίρνουν πολύ, δεν τα έχει μάθει ο κόσμος.
Eίναι από τα καλύτερα καβούρια, είναι πολύ νόστιμα, είναι καλύτερα από την καραβίδα και τον αστακό, γίνονται καβουροσαλάτα, καβουρομακαρονάδα, καβούρι σούπα, καβούρια με σκόρδο, καβούρια αλά κρεμ, γενικά υπάρχουν πολλές συνταγές.
Αυτά τα καβούρια βγαίνουν τώρα και το χειμώνα πάνε και κρύβονται μέσα στην άμμο, τα μαγαζιά στην Ελούντα αγοράζουν καβούρια, όλα τα εστιατόρια του τόπου μας έχουν καβούρια».
Δείτε το βίντεο