LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ 17ο ΧΛΜ. ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λιακάδα αλλά στη συνέχεια ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι είναι το σκηνικό που συνθέτει τον σημερινό καιρό.

Σε όλη την επικράτεια παρατηρούνται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεταξύ άλλων προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Στην Αττική σε ποτάμια μετατράπηκαν μέσα σε λίγα λεπτά κεντρικοί δρόμοι των βορείων προαστίων αλλά και του Πειραιά.

Όπως έγινε γνωστό, κλειστός λόγω αυξημένης συγκέντρωσης νερού παρέμεινε για αρκετή ώρα ο δρόμος που συνδέει την Άνοιξη με τη Σταμάτα, στο ύψος του 27ου χιλιομέτρου. Στο σημείο ακινητοποιήθηκαν προσωρινά δύο οχήματα, χωρίς ωστόσο να παρατηρηθούν περαιτέρω προβλήματα. Επίσης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε έξι κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια στον Άγιο Στέφανο, τη Δροσιά, τη Ροδόπολη, τον Διόνυσο και τη Σταμάτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής, με χαμηλές ταχύτητες κινήθηκαν λόγω των έντονων βροχοπτώσεων τα οχήματα στην παραλιακή οδό, στο ύψος του Ελληνικού και της Γλυφάδας και στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος των διοδίων Αφιδνών. Επιπλέον, χαλαζόπτωση σημειώθηκε στη Μαλακάσα και τον Άγιο Στέφανο, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν ζημιές.

Φωτό αναγνώστη από το Κερατσίνι

Φωτoγραφία αναγνώστη από τον Άγιο Στέφανο

Φωτογραφία αναγνώστη, Πειραιάς

Καταιγίδα στα βόρεια προάστια, φωτογραφία αναγνώστη

Φωτογραφία αναγνώστη από το Αιγάλεω

Φωτογραφία αναγνώστη από το Αιγάλεω

Πήγαν με ήλιο και μαγιό, γύρισαν με βροχή

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε σήμερα τις παραλίες στην περιοχή του Μαραθώνα, καθώς ο υδράργυρος ανέβηκε αρκετούς βαθμούς.

Ωστόσο, η επιστροφή επιφύλαξε εκπλήξεις για τους εκδρομείς, καθώς η ξαφνική αλλαγή του καιρού σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό οχημάτων προκάλεσαν προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία των αυτοκινήτων.


Άνοιξαν οι ουρανοί στη Λαμία

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε τη Λαμία λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι. Μάλιστα στη βόρεια πλευρά τη πόλης έπεσε και χαλάζι.

Σε πολλά σημεία της Λαμίας το νερό είχε φτάσει στο ύψος των πεζοδρομίων, ενώ αρκετές κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική για άντληση υδάτων, κυρίως από την περιοχή των Γαλανέικων. Την ώρα της καταιγίδας ένα αυτοκίνητο τούμπαρε στο 8ο χλμ. Λαμίας-Καρπενησίου, στο ύψος του «Αρίωνα», ευτυχώς όμως υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές.

Γλύφα: Στις… ξαπλώστρες τούς έπιασε το καλοκαιρινό μπουρίνι!

Γλύφα: Όπου φύγει φύγει οι λουόμενοι

Το μπουρίνι σάρωσε όλες τις ακτές της ανατολικής Φθιώτιδας, μεταξύ των οποίων κι εκείνη της Γλύφας

Ισχυρές καταιγίδες κατά τόπους με χαλαζόπτωση είχαμε και σε πολλές άλλες περιοχές της Φθιώτιδας, όπως προς τη Μακρακώμη και την περιοχή του Δομοκού. Ισχυρή χαλαζόπτωση είχαμε στην περιοχή της Λοκρίδας, προς Αταλάντη και Μαρτίνο, ενώ μπουρίνια σάρωσαν και όλες τις ακτές του πετάλου του Μαλιακού, από την Αρκίτσα, τις Λιβανάτες και τα Καμένα Βούρλα μέχρι τη Στυλίδα, τις Ράχες και τη Γλύφα.

Ακόμη δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, αλλά είναι βέβαιο ότι από το χαλάζι οι καλλιέργειες θα έχουν υποστεί ζημιές, οι οποίες θα φανούν την επόμενη ημέρα.

Πλημμύρισαν δρόμοι στην Καστοριά

Αρκετοί δρόμοι πλημμύρισαν στην Καστοριά λόγω της ισχυρής καταιγίδας που έπληξε το απόγευμα της πόλη.

Δείτε τις φωτογραφίες του svouranews.blogspot.com:

Χαλάζι στο Μαυροδέντρι Κοζάνης

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε το μεσημέρι της Κυριακής το Μαυροδέντρι Κοζάνης, με τους κήπους του χωριού να… ασπρίζουν!

Για αρκετή ώρα η νεροποντή και το χαλάζι ανησύχησαν τους κατοίκους, χωρίς πάντως να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στο χωριό.

Ωστόσο, ακόμη είναι άγνωστο εάν και σε ποιον βαθμό έχουν σημειωθεί ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες της περιοχής.

Μπορείτε να μας στείλετε φωτογραφίες από την περιοχή σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση infozougla2@gmail.com


Αναλυτική Πρόγνωση

Αττική

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, με αυξημένη πιθανότητα για τοπικά ισχυρά φαινόμενα, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Πάντως, λίγες ασθενείς βροχές ενδέχεται να εκδηλωθούν και το πρωί. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και τοπικά σχεδόν μέτριοι.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς.



Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και βαθμιαία στη δυτική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων αναμένεται από τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Βελτίωση από τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αρχικά λίγες νεφώσεις οι οποίες στην ανατολική στερεά και κυρίως στη Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, όπου επίσης θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Οι καταιγίδες δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιά νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά τις Κρήτης, όπου θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη θα είναι κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης