«Κερνάμε Ήπειρο» είναι το σύνθημα και τα αυθεντικά προϊόντα που φτάνουν στο Ζάππειο για να τα δοκιμάσουμε. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μοναδικά κρασιά, τσίπουρο, αρωματικά βότανα, όσπρια, σάλτσες, αλλαντικά, παραδοσιακά γλυκά, μέλι και, βέβαια, γαλακτοκομικά και τυριά!

Ως την Κυριακή από τις 10 το πρωί ως τις 8 το βράδυ η Ήπειρος ανοίγει τις πόρτες της στο Ζάππειο, μαγειρεύει λαχταριστούς μεζέδες και παραδοσιακές πίτες, φτιάχνει μοναδικά κοκτέιλ από τσίπουρο και κρασί και κερνάει γεύσεις σε όλους τους επισκέπτες.

ΤΟ ΜΕΝΟΥ

·     Τάρτα προσούτο πρόβειο μανιτάρια του δάσους

·     Σπανακόπιτα ηπειρώτικη μους γαλοτύρι

·     Τραχανόσουπα με βασιλομανίταρα

·     Λουκάνικο Μετσόβου, κρέμα πορτοκάλι αρμπαρόριζα

·     Βελουτέ καρότου με γάλα γαϊδούρας

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν το πρωί της Παρασκευής παρουσία του Προέδρου της Βουλής, υπουργών, βουλευτών και του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Χαμόγελο, ζεστασιά και φιλοξενία βγαίνουν αβίαστα από τους ανθρώπους της Περιφέρειας Ηπείρου, που υποδέχονται Αθηναίους και μη σε μια εκδήλωση γεμάτη μουσική, εικόνες και γεύσεις.

Γιατί Ήπειρος είναι τα πέτρινα Ζαγόρια, το παραδοσιακό Μέτσοβο, η Άρτα και το γεφύρι της, η Πρέβεζα, η Πάργα και τα Σύβοτα, η Βάλια Κάλντα, το Σούλι και τα Τζουμέρκα, οι πηγές του Αχέροντα και, βέβαια, τα μοναδικά Γιάννενα, με τα μνημεία τους, τη λίμνη της κυρα-Φροσύνης και το νησάκι με τα μουσεία και τους εκλεκτούς μεζέδες του.

Ένας τόπος γεμάτος μυστικά και τοποθεσίες που κόβουν την ανάσα, αλλά και γεμάτος γεύσεις από τοπικά προϊόντα που θέλεις να γευτείς.