Γιώργος Στογιάννος

Μάχη με τις φλόγες δίνουν για ακόμα μια μέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κέρκυρα, καθώς το μέτωπο στα βόρεια κινείται προς οικισμό, οι αρχές έστειλαν 112 για την εκκένωση της περιοχής Λούτσες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή την ώρα στο μέτωπο επιχειρούν 68 πυροσβέστες, 21 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 1 ελικόπτερο και 3 αεροσκάφη.

Η «Ζούγκλα» ήρθε σε επικοινωνία με την αντιδήμαρχο Κυκλικής Οικονομίας Περιβάλλοντος Κοινωνικής πολιτικής και Δημοσίων Σχέσεων Βόρειας Κέρκυρας, Σπυριδούλα Κόκκαλη όπου μας περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στο μέτωπο της Λούτσας.

Η κ. Κόκκαλη έκανε λόγο για δύσκολες ώρες που βιώνει η περιοχή καθώς η φωτιά πλησιάζει απειλητικά τα σπίτια και έχει διαταχθεί η εκκένωση των κατοίκων. «Είναι δύσκολες οι ώρες που περνάμε. Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στις Λούτσες όπου η φωτιά πλησιάζει απειλητικά τα σπίτια και έχει γίνει εκκένωση των κατοίκων από τον δήμο σε συνεργασία με τις πυροσβεστικές υπηρεσίες. Τους διοχετεύουμε σε δύο ξενοδοχεία της περιοχής μας και σε μια αίθουσα που έχει δημιουργηθεί και προετοιμαστεί στο δημαρχείο. Ότι δυνάμεις υπάρχουν είναι εδώ κοντά μας. Επιχειρούν και εναέριες δυνάμεις.», είπε αρχικά η αντιδήμαρχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και πρόσθεσε: «Οι καιρικές συνθήκες αρχίζουν και δυσχεραίνουν γιατί αρχίζει και ανεβαίνει η ένταση του ανέμου, ενώ υπάρχει και καπνός που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Ακόμη έχουμε και άλλες εστίες αυτή την στιγμή. Έχουμε αρκετά προβλήματα. Την Κυριακή η φωτιά ξεκίνησε με 7 εστίες. Αυτή την στιγμή απειλούνται σπίτια στις Λούτσες.»

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του χωριού Λούτσες προκειμένου να εγκαταλείψουν την περιοχή. 

Στο μήνυμα του το 112 αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λούτσες, εκκενώστε τώρα προς Αχαράβη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης