Νέα στοιχεία προκύπτουν όσον αφορά στην χαλαρότητα των αδειοδοτήσεων για τα πλανόδια λούνα παρκ, καθώς ιδιοκτήτες που έχουν εμπλακεί στο παρελθόν σε ατυχήματα, εξακολουθούν να λειτουργούν τις εγκαταστάσεις, ακόμη και όταν έχουν καταδικαστεί.
Ενδεικτική, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, είναι η περίπτωση ιδιοκτήτριας λούνα παρκ στη Χαλκίδα, όπου τραυματίστηκε, τον Ιούλιο του 2009, μια 9χρονη.
Η ίδια ήταν ιδιοκτήτρια στο λούνα παρκ, στον Αλμυρό Βόλου όπου έχασε τη ζωή της το 2019 μια 13χρονη, μάλιστα στο ίδιο παιχνίδι. Η συγκεκριμένη ιδιοκτήτρια φέτος πλειοδότησε σε διαγωνισμό του δήμου Λάρισας για το ετήσιο πανηγύρι στη Νεάπολη που γίνεται το Σεπτέμβριο, για να εγκαταστήσει εκεί λούνα παρκ ιδιοκτησίας της.
Στους όρους του διαγωνισμού όμως περιλαμβάνεται η προϋπόθεση να μην έχει καταδίκη συναφή με την επαγγελματική της δραστηριότητα. Η γυναίκα όμως αυτή κέρδισε το διαγωνισμό, παρά το ότι έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε φυλάκιση δύο ετών, με τριετή αναστολή για τον τραυματισμό της 9χρονης στο ατύχημα της Χαλκίδας, ενώ έχει παραπεμφθεί να δικαστεί με βούλευμα στο Μικτό Ορκωτό για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης με ενδεχόμενο δόλο, για το θάνατο της 13χρονης στον Αλμυρό Βόλου.
Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η δικαστική έρευνα για το θάνατο του 19χρονου, σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική. Με βάση τα πρώτα συμπεράσματα του πραγματογνώμονα που όρισε το δημόσιο, το μηχάνημα ήταν ιδιοκατασκευή, γεγονός που σημαίνει πως δεν είχε λάβει επίσημη πιστοποίηση. Μετά από αίτημα της οικογένειας του 19χρονου, αύριο, κλιμάκιο πιστοποιημένης εταιρείας θα εξετάσει το παιχνίδι, όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό.