«Η συνομιλία Κασιδιάρη-Μπαλτάκου ορθώς αποτέλεσε αντικείμενο ενημέρωσης της κοινής γνώμης αφού συνδεόταν με θέματα δημοσίου ενδιαφέροντος».

Αυτός ήταν ο βασικός άξονας στην πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Αντώνη Λιόγα για τη μη παραπομπή σε δίκη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη σχετικά με την καταγραφή και την δημοσιοποίηση της συνομιλίας που είχε με τον τότε γενικό γραμματέα της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) Τάκη Μπαλτάκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πρόταση του που αριθμεί 32 σελίδες ο εισαγγγελικός λειτουργός επικαλείται τυπικούς αλλά και για ουσιαστικούς λόγους για τους οποίους δεν θα πρέπει να δικαστεί ο προσφάτως αποφυλακισθείς βουλευτής για την υπόθεση αυτή που είχε προκαλέσει πολιτικούς τριγμούς στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, τον Απρίλιο του 2014.

Στην επίμαχη συνομιλία, ακούγεται ο κ. Μπαλτάκος να μιλά για πιέσεις που ασκήθηκαν προκειμένου να προφυλακιστούν οι χρυσαυγίτες βουλευτές. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η συνομιλία τους έγινε στο γραφείο του κ. Μπαλτάκου στην βουλή τον Οκτώβριο του 2013 και αφορούσε σε ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, τα οποία γιατί όχι θα μπορούσαν να είναι αντικείμενο ενημέρωσης της κοινής γνώμης.

Όπως αναφέρει ο εισαγγελικός λειτουργός, «η επίδικη συνομιλία πραγματοποιήθηκε στο υπηρεσιακό γραφείο του γ.γ της Κυβέρνησης και ενώ η πόρτα ήταν ανοιχτή και η είσοδος τρίτων προσώπων σε αυτό ελεύθερη. Δεν έθιγε και δεν αναφερόταν καν στην ιδιωτική ζωή κάποιου προσώπου…. Αντίθετα, αποτελούσε μία προεχόντως επαγγελματική-πολιτική συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια και κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων του Τάκη Μπαλτάκου, ως γενικού γραμματέα της Κυβέρνησης και η οποία, λόγω της φύσεως και του είδους των εκπληρούμενων αυτών καθηκόντων, υπόκεινται σε έλεγχο και κριτική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει ότι ο βαθμός της εμπιστευτικότητας της συζήτησης προκύπτει και από την ίδια την κατάθεση του Τάκη Μπαλτάκου.

Επιπλέον, για τον εισαγγελέα Λιόγα, ο Ηλίας Κασιδιάρης, χρησιμοποίησε το υλικό της συζήτησης που είχε με τον έμπιστο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, την στιγμή που η Βουλή, εκτελώντας χρέη δικαστικής εξουσίας, εξέταζε το αίτημα του εισαγγελέα για άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη.

Τον τελευταίο λόγο, πάντως, έχει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για την παραπομπή ή όχι σε δίκη του Ηλία Κασιδιάρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης