Μπορεί η κατάσταση στον χώρο της Παιδείας να έχει – σύμφωνα με τα λεγόμενα των αρμοδίων υπουργών- βελτιωθεί σημαντικά, εντούτοις αυτό δεν αποτυπώνεται στην εκπαιδευτική πραγματικότητα. Σύμφωνα με καταγγελίες λοιπόν που έφτασαν στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, η πολιτική των περικοπών συνεχίζεται κανονικά.

Αυτή τη φορά, οι περικοπές έχουν να κάνουν με την ίδρυση Τμημάτων Υποδοχής (ZΕΠ). Τα Τμήματα Υποδοχής είναι δομές που λειτουργούν παράλληλα με τις σχολικές μονάδες και απευθύνονται σε  παιδιά μεταναστών. Σκοπός των τμημάτων αυτών είναι η υποβοήθηση των παιδιών- μεταναστών ούτως ώστε να να μην υπολείπονται κατά την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ενώ σε ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες μέρες, αποφασίστηκε η ίδρυση 615 τμημάτων, τελικά το υπουργείο παιδείας κατάργησε 165 από αυτά, με αποτέλεσμα να παραμείνουν σε λειτουργία μόλις 450. Έτσι περίπου 1650 αλλοδαπά παιδιά θα μείνουν χωρίς δάσκαλο. ενώ μειώνεται και ο αριθμός των αναπληρωτών που θα προσλαμβάνονταν, κάνοντας το πρόβλημα ακόμα εντονότερο.

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον αιρετό εκπρόσωπο στο ΚΥΣΠΕ (Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) κ. Βασίλη Παληγιάννη ο οποίος τόνισε ότι «παρά τις υποσχέσεις του Υπουργού Παιδείας, διαπιστώνουμε ότι όλες οι ρυθμίσεις του αποσκοπούν στη μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών. Αυτό αποδεικνύεται και από την κάλυψη των ανακών των Ζ.Ε.Π., όπου (ο κ. Φίλης) περιόρισε τις θέσεις για να προσλάβει λιγότερους εκπαιδευτικούς». Ο κ. Παληγιάννης κατέληξε λέγοντας ότι «δεν μπορεί η εκπαίδευση να αποτελεί το θύμα των μνημονιακών πολιτικών που ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση».

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Παληγιάννη: