Στο μικροσκόπιο των Επιθεωρητών του Υπουργείου Υγείας βρίσκονται δύο σοβαρές καταγγελίες που αφορούν σε «εξαγωγές» φαρμακευτικού υλικού αλλά και γιατρών του Νοσοκομείου Χατζηκώστα των Ιωαννίνων προς την Αλβανία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τις ημέρες αυτές η έρευνα διεξάγεται επιτόπια και ελέγχονται σχολαστικά όλα τα στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη υπόθεση, σχετίζεται με τη συνταγογράφηση φαρμάκων σε αλλοδαπούς ή ομογενείς, καθώς υπήρξαν καταγγελίες ότι ποσότητες καταλήγουν στην Αλβανία, όπου εκεί τις εμπορεύονται διάφοροι επιτήδειοι.

Παρόμοια περίπτωση είχε καταγγελθεί επίσημα πριν από μερικούς μήνες από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας.

Κάποιοι, εκμεταλλευόμενοι βιβλιάρια απορίας συγγενών και φίλων, κατάφερναν να προμηθεύονται σακούλες με φάρμακα, τα οποία κατέληγαν στη γείτονα χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι άγνωστο αν επρόκειτο για μεμονωμένα περιστατικά ή για μια καλοστημένη φάμπρικα σε βάρος του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η έρευνα για την δεύτερη υπόθεση, είναι ίσως και πιο σοβαρή. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, ξεκίνησε με αφορμή ανώνυμη καταγγελία που έγινε και αφορούσε στην παρουσία χειρουργών του Νοσοκομείου σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Αλβανίας.

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για χειρουργούς του δημόσιου νοσοκομείου, που μεταβαίνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κυρίως σε ιδιωτικά κέντρα των Τιράνων και προχωρούσαν σε επεμβάσεις.

Οι αμοιβές για τις περιπτώσεις αυτές ήταν εξαιρετικά υψηλές.

Η υπόθεση αυτή είναι και η πιο δύσκολη να διερευνηθεί από τους Επιθεωρητές οι οποίοι πάντως εξετάζουν με μεγάλη προσοχή όλα τα στοιχεία που προκύπτουν προκειμένου να συνθέσουν το οριστικό παζλ.

Πηγή: epiruspost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης