Πατήστε εδώ και δείτε live την κίνηση στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αύξηση της τουριστικής κίνησης παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα τόσο στα λιμάνια όσο και στo εθνικό οδικό δίκτυο, τα οποία κατακλύζονται από χιλιάδες ταξιδιώτες που αναζητούν μια ανάσα δροσιάς μακριά από τους ιλιγγιώδεις ρυθμούς των πόλεων.

Με το θερμόμετρο να «χτυπάει» κόκκινο και την τουριστική περίοδο να φτάνει στην κορύφωσή της, οι πολίτες εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα και εκδράμουν σε κοντινούς τουριστικούς προορισμούς.

Παρ’ όλο που η κίνηση τόσο στα λιμάνια όσο και στα εθνικά οδικά δίκτυα εμφανίζεται μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, οι τουριστικοί φορείς μιλώντας στη zougla.gr, παρουσιάζονται αισιόδοξοι ότι τις επόμενες ημέρες η τουριστική κίνηση θα αυξηθεί σημαντικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Λιμενικό, πέρσι τον Ιούλιο, 447 πλοία απέπλευσαν από τη Ραφήνα και 800 από τον Πειραιά, ενώ φέτος έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 437 και 560 δρομολόγια αντίστοιχα.

Αδειάζει η Αθήνα…

Αυξημένη είναι η κίνηση σήμερα στον Πειραιά, ηπιότερη η ροή από το οδικό δίκτυο, σύμφωνα με την Τροχαία με την οποία επικοινώνησε η zougla.gr. Το τελευταίο Σάββατο του Ιουλίου, συνεχίζεται η εκροή των Αθηναίων προς νησιά και περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, με προορισμό τις περιοχές όπου θα παραθερίσουν.

Στο μεγάλο λιμάνι της χώρας η κίνηση είναι πολύ αυξημένη, καθώς υπάρχουν τουλάχιστον 29 δρομολόγια μεγάλων πλοίων προς τα νησιά του Αιγαίου στο πρόγραμμα του Λιμενικού. Αντίστοιχος αριθμός επιβατικών πλοίων απέπλευσε χτες, ενώ για την Κυριακή ο αριθμός τους θα φτάσει τουλάχιστον τα 24.

Σε όσους πρόκειται να ταξιδέψουν με ακτοπλοϊκό μέσο, συστήνεται να φτάσουν στον προβλήτα από όπου θα αποχωρήσουν περίπου 1,5 ώρα πριν την αναχώρηση και έχοντας ήδη εφοδιαστεί με τα εισιτήριά τους.

Στις δύο κύριες εξόδους της πρωτεύουσας για τα οχήματα, δηλαδή τις εθνικές οδούς Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας, υπάρχει ήπια ροή οχημάτων, καθώς σε σχέση με πέρυσι εκτιμάται ότι η κίνηση είναι μειωμένη κατά 16%.

Στα ύψη ο υδράργυρος

Παράλληλα, δεν είναι λίγοι αυτοί που, ένεκα της οικονομικής κρίσης, επιλέγουν να μείνουν στην πόλη και να αναζητήσουν δροσιά και χαλάρωση σε κοντινές παραλίες και νησιά.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπονται υψηλές θερμοκρασίες για τις επόμενες ημέρες, που θα φτάσουν σήμερα τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, ενώ αύριο θα υπάρξει μικρή άνοδος με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 39 βαθμούς Κελσίου σε ηπειρωτικά, ακόμα και νησιά. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν έως τη Δευτέρα, ενώ από την Τρίτη αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας κατά δύο με τρεις βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, σήμερα ο καιρός αναμένεται αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά επτά μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου κυρίως σε Αττική, Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Θεσσαλία και Εύβοια. Αύριο ο καιρός προβλέπεται αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά τρία με πέντε, στα ανατολικά τέσσερα με έξι και στο Αιγαίο τοπικά επτά μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 και τοπικά τους 39 βαθμούς Κελσίου. Με τις θερμοκρασίες στα ύψη τυχεροί είναι όσοι βρίσκονται σε παραλίες κάνοντας βουτιές δροσιάς. Από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Τροχαίας Αττικής, πάντως, αναφέρουν ότι δεν σημειώνεται αυξημένη κίνηση στις εξόδους της Αττικής.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος-Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης