Η σκιά δύο υποθέσεων που έμειναν «ορφανές» από δράστες αλλά και «εγκεφάλους» πέφτει βαριά πάνω στον εφέτη Παναγιώτη Χουζούρη, ο οποίος φαίνεται πως άλλοτε μοιράζει «ποινές-χάδι» και άλλοτε αφήνει στο απυρόβλητο τους εγκληματίες, με αποφάσεις που προκαλούν…
Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά για τους 2,1 τόνους ηρωίνη του NOOR1
Παρά την πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, τα μέλη του δικαστηρίου, ανάμεσά τους και ο κ. Χουζούρης, δεν κατάφεραν να βρουν τον χρηματοδότη στο φορτίο του θανάτου ή τον «διευθυντή της εγκληματικής οργάνωσης», κρίνοντας ουσιαστικά ότι το κύκλωμα ήταν… ακέφαλο. Ούτε λόγος, βέβαια, στην ετυμηγορία για το ποιος έφερε την ηρωίνη στην Ελλάδα.
Παρά την εισαγγελική πρόταση, ο κ. Χουζούρης και τα υπόλοιπα μέλη του δικαστηρίου αθώωσαν τους 18 από τους 32 κατηγορουμένους, ενώ μόνο 6 από αυτούς κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή και ένταξη στο «ακέφαλο» κύκλωμα. Στους υπόλοιπους οκτώ αποδόθηκαν κατηγορίες για συνέργεια σε μεταφορά, διακίνηση και αποθήκευση ναρκωτικών.
Σκανδαλώδης ήταν εξάλλου και η απόφαση του δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερους, με περιοριστικούς όρους, τους καταδικασθέντες, έως ότου ανακοινωθούν οι ποινές τους, τη μεθεπόμενη ημέρα, αν και είναι πάγια τακτική των δικαστηρίων να υπάρχει κράτηση έως την τελική επιβολή των ποινών.
Η απόφαση για την Κωνσταντίνα Κούνεβα
Έτσι, εννέα χρόνια μετά την επίθεση, καμιά αστυνομική-ανακριτική έρευνα και κανένα δικαστήριο, ποινικό ή αστικό, δεν εξιχνίασε την υπόθεση, δεν βρέθηκαν οι υπαίτιοι, οι φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί, που ενήργησαν με δόλο ή έστω από αμέλεια…
Η υπόθεση μπήκε στο αρχείο!
Με απόφαση που εξέδωσε ο κ. Χουζούρης ανατράπηκε στο σύνολό της η πρωτόδικη απόφαση που δικαίωνε την Κωνσταντίνα Κούνεβα και απαλλάχθηκε η εργολαβική εταιρεία από κάθε ευθύνη (δόλο ή αμέλεια) και κάθε σχέση-σύνδεση με την αποτρόπαιη δολοφονική επίθεση.
Στην απόφασή του, το Μονομελές Εφετείο Πειραιά με πρόεδρο τον Παναγιώτη Χουζούρη, έκρινε ότι η οξύτατη διαμάχη που προηγήθηκε σε όλη τη διάρκεια της διετίας πριν από την επίθεση εναντίον της, το δυσμενές και εχθρικό εργασιακό περιβάλλον και η σφοδρή αντιπαράθεση με την εργοδότρια εταιρεία δεν βρίσκονται σε επαρκή αιτιώδη συνάφεια με τη δολοφονική επίθεση. Το δικαστήριο φάνηκε να αγνοεί προκλητικά όλα τα έγγραφα και τις καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων αλλά και την κατάσταση της υγείας της Κωνσταντίνας Κούνεβα, το κακοποιημένο πρόσωπο και σώμα της οποίας ζητεί επίμονα όλα αυτά τα χρόνια απαντήσεις και δικαίωση.
Εννέα ολόκληρα χρόνια μετά την άγρια επίθεση σε βάρος της, ακόμη και σήμερα, παραμένουν για τη Δικαιοσύνη ή τουλάχιστον για τον κ. Χουζούρη άγνωστοι οι υπαίτιοι, οι φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί, που ενήργησαν με δόλο ή έστω από αμέλεια…
Αύριο Τρίτη πάντως η Κωνσταντίνα Κούνεβα θα βρίσκεται στο δικαστικό μέγαρο του Αρείου Πάγου (Λ.
Ο κ. Χουζούρης πάντως είχε δεχτεί στο σπίτι του, στην Καισαριανή, δέμα-βόμβα, την οποία είχαν εξουδετερώσει πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ. με ελεγχόμενη έκρηξη, παραμονές της απόφασης στη δίκη του NOOR1. Το δέμα απεστάλη στον δικαστικό λειτουργό μέσω των ΕΛΤΑ και παρελήφθη από τον ίδιο. Όταν το άνοιξε, διαπίστωσε ότι περιείχε καλώδια και αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία.