Zougla Newsroom 

Μετά από 10 μήνες ακροαματικής διαδικασίας και 65 συνολικά μάρτυρες – κατηγορίας και υπεράσπισης –  η Ρούλα Πισπιρίγκου  ανεβαίνει το πρωί της Τετάρτης στο βήμα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών για να απολογηθεί για τις δύο κατηγορίες που αντιμετωπίζει: Απόπειρα ανθρωποκτονίας  της Τζωρτζίνας τον Απρίλιο του 2021 και ανθρωποκτονία του ίδιου παιδιού τον Ιανουάριο του 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή την ώρα το δικαστήριο έχει διακόψει για δέκα λεπτά, καθώς η κατηγορούμενη δια του συνηγόρου της καταθέτει αίτημα εξαίρεσης στην Πρόεδρο του δικαστηρίου.

«Θέλω 20 λεπτά διότι δεν πρόλαβα, ήμουν στη Μυτιλήνη χθες και τη Δευτέρα είχα ένα προσωπικό θέμα. Επειδή είναι σοβαρό θέμα και θέλω να αναπτύξω πολύ αναλυτικά το θέμα αυτό» είπε ο Αλέξης Κούγιας, προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου που του είπε ότι έχει μόνο δέκα λεπτά.

Αρνείται τις κατηγορίες οι Πισπιρίγκου

Η μητέρα αρνείται κάθε κατηγορία. Ήταν παρούσα σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση του δικαστηρίου από τις 73 που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Επιμένει ότι το παιδί της πέθανε εξαιτίας ιατρικής αμέλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το δικαστήριο παρακολουθούσε κάθε μάρτυρα και όπου χρειαζόταν κρατούσε σημειώσεις και τις έδινε στους δικηγόρους της. Στην απολογία της αναμένεται να επαναλάβει τα όσα είχε ισχυριστεί στην ανακρίτρια όταν συνελήφθη πριν από ενάμιση χρόνο. Το zougla.gr παρουσιάζει τους ισχυρισμούς της και τις απαντήσεις της στις ερωτήσεις της ανακρίτριας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος της Αλέξης Κούγιας από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε δηλώνει ότι «η ανακρίτρια δεν έκανε σωστά τη δουλειά της».

Η περιγραφή του πρώτου επεισοδίου 

«Μέχρι την ηλικία των 8 ετών ήταν ένα υγιέστατο παιδί. Στις 08-04-2021 κοιμόμασταν μαζί, μετά ξύπνησε στον ύπνο της και άρχισε να τρέμει σε όλο το σώμα της. Τότε εγώ τη σκούντησα για να την ξυπνήσω. Της λέω “τι έγινε;”, μου λέει “μαμά δεν έχω καταλάβει κάτι”. Μετά από 10 λεπτά το ξαναπαθαίνει και τη ρωτάω αν είναι καλά ή εάν είδε κάποιον εφιάλτη και μετά ανοίγω το φως και είδα κοντά στο πάνω χείλος της ελαφρώς να έχει κοκκινίσει. Στο σπίτι εκείνη την ώρα ήταν η αδελφή μου, η μητέρα μου και ο πατριός μου. Συζητήσαμε όλοι μαζί με το παιδί και μας έκανε παράπονα για έντονο πόνο στην αριστερή πλευρά της πλάτης του σαν να είχε βόμβα επάνω της και ότι είχε και πονόκοιλο. Μετά την πήγαμε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο».

ΕΡ: Ο πατέρας της που ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης της Τζωρτζίνας;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΑΠ: Ήταν στη μητέρα του.

ΕΡ: Ήταν περίοδος που ήσασταν σε διάσταση;

ΑΠ: Ναι, ήταν μια από τις περιόδους κρίσεων που βιώναμε κατά τη διάρκεια του γάμου μας.

ΕΡ: Τι συνέβη κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο;

ΑΠ: Φθάσαμε εκεί, πήγαμε στα εξωτερικά ιατρεία, όπου έτυχε υπηρεσία εκείνη την ημέρα να έχει η γιατρός που είχε παραλάβει και την άλλη κόρη μου την 6 μηνών Ίριδα, όταν μεταφέρθηκε μέσω ΕΚΑΒ από το σπίτι στο νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Η συγκεκριμένη γιατρός παρέλαβε και την Τζωρτζίνα και την κρατήσανε για προληπτικούς λόγους, λόγω οικογενειακού ιστορικού, μιας και οι δύο αδελφές της είχαν προαποβιώσει. Ενημέρωσα και τον πατέρα της Τζωρτζίνας, ο οποίος ήρθε αμέσως στο νοσοκομείο. Νοσηλεύτηκε το παιδί ένα 24ωρο και μετά είπαν ότι θα της έδιναν εξιτήριο. Θεώρησαν οι γιατροί ότι το επεισόδιο της Τζωρτζίνας είναι ψυχολογικό γιατί δεν είχε ακόμα εκφράσει τα συναισθήματά της για τους θανάτους των μικρότερων αδελφών της. Μάλιστα οι γιατροί είχαν προβεί σε όλες τις εξετάσεις και δεν είχαν βρει κάτι παθολογικό. Όταν μας ανακοίνωσαν το εξιτήριο η Τζωρτζίνα έκανε εμετό.

Η πρώτη ανακοπή  

Η μητέρα θα περιγράψει και την καρδιακή ανακοπή που παθαίνει το παιδί ενώ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

«Την ημέρα της ανακοπής, στις 11-04-2021, το παιδί ήταν μαζί με τον μπαμπά του. Εγώ είχα φύγει από το νοσοκομείο και πήγα σπίτι για να ξεκουραστώ λίγο. Από ό,τι μου είπε ο σύζυγος, όσο έλειπα, το παιδί εξακολουθούσε να παραπονείται για κοιλιακό πόνο και κατά διαστήματα έπεφτε το οξυγόνο της. Επιστρέφω και εγώ εν τω μεταξύ στο νοσοκομείο και έπεσα δίπλα της για να ξεκουραστεί και να κοιμηθεί. Αποκοιμήθηκε στην αγκαλιά μου και μετά εγώ σηκώθηκα για να βλέπω το μόνιτορ του οξυμέτρου.

Αυτό έγινε γιατί είχα άγχος εξαιτίας του προηγούμενου περιστατικού που είχα βιώσει με τη Μαλένα. Μάλιστα εκείνη τη στιγμή, ενώ μιλούσα με μια φίλη μου στο τηλέφωνο και της έλεγα ότι δεν βγάζω άκρη στο νοσοκομείο αυτό και περιμένω την επόμενη ημέρα το πρωί να υπογράψω και να φύγουμε για το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο, τα μάτια μου ήταν στο μόνιτορ και λέω τότε στη φίλη μου “πάλι πέφτει το οξυγόνο” και μου λέει “τρέξε να προλάβεις τους γιατρούς” και της λέω “κλείσε”.

Όταν πήγα λοιπόν να φωνάξω τους γιατρούς επειδή έπεφτε το οξυγόνο της Τζωρτζίνας, τη βλέπω να ανασηκώνεται από το κρεβάτι και να πέφτει απότομα πίσω. Αυτό θα μπορούσα να το περιγράψω ως μια προσπάθειά της να αναπνεύσει. Εγώ χτύπησα αμέσως το κουδούνι και βγήκα στο διάδρομο αναζητώντας βοήθεια από του γιατρούς. Όταν ήρθαν οι γιατροί με έβγαλαν έξω από το δωμάτιο και γι’ αυτό δεν γνωρίζω να σας πω τι ακριβώς έκαναν. Εκείνη τη στιγμή ήρθε αμέσως και ο μπαμπάς της, τον οποίο κάλεσα εγώ για να τον ενημερώσω για την εξέλιξη της υγείας του παιδιού. Οι γιατροί έμειναν στο θάλαμο περίπου μια ώρα και την επανέφεραν στη ζωή. Μέχρι και τώρα δεν πήρα απάντηση τι είδους κρίση έπαθε το παιδί στις 11-04-2021».

Η ημέρα του θανάτου 

Το παιδί θα υποστεί εγκεφαλοπάθεια και οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι. Από το Ωνάσειο στο Ρίο μέχρι την ημέρα που θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού στην Αθήνα.

«Η Τζωρτζίνα λόγω του επεισοδίου της προηγούμενης νύχτας είχε ανεβάσει πυρετό και κοιμόταν διαρκώς και ήταν μόνιμα στο οξυγόνο. Γύρω στις 14:20 εγώ κοίταζα το μόνιτορ και είδα ότι είχε ανεβάσει 142 με 145 σφύξεις. Βγήκα στο διάδρομο, πήγα προς τη στάση των νοσηλευτών, τους είδα όλους έξω και τους κάλεσα να έρθουν γρήγορα στο δωμάτιο γιατί ξεκινούσε επεισόδιο. Όντως τρέξαμε όλοι μαζί, η γιατρός κοίταξε τα μάτια της και είδε ότι δεν αντιδρούσε και ζήτησε να καλέσουμε τη ΜΕΘ.

Εγώ την τοποθέτησα στην παροχή οξυγόνου και έβαλα το μόνιτορ του απινιδωτή – βηματοδότη στο στήθος του παιδιού ώστε να καταγραφεί η λειτουργία του και να δώσει σήμα στον κ. Παπαγιάννη, βγήκα μετά από το δωμάτιο και στη συνέχεια σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ήρθε η μονάδα της ΜΕΘ. Τι έκαναν οι γιατροί και οι νοσηλευτές όσο εγώ περίμενα έξω δεν το γνωρίζω. Μετά από 10 λεπτά από το περιστατικό βγήκε έξω από το δωμάτιο ο εντατικολόγος και μου είπε ότι το παιδί έχει αρχίσει και μελανιάζει. Εγώ του είπα να συνεχίσουν τις προσπάθειες ανάνηψης γιατί σε προηγούμενο περιστατικό το παιδί είχε επανέλθει 55 λεπτά μετά. Έτσι επέστρεψε στο δωμάτιο και συνέχισε την προσπάθεια. Μετά από αρκετή ώρα, δε θυμάμαι ακριβώς πόση, τον ξαναείδα και τότε μου ανακοινώσει ότι το παιδί έχει φύγει».

Ήταν 29 Ιανουαρίου του 2022.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης