Μια σοβαρή υπόθεση αστυνομικής αυθαιρεσίας με σκοπό να στηθεί στον τοίχο ένας απλός πολίτης, φέρνει στο φως της δημοσιότητας σήμερα η zougla.gr.
Με μήνυση, που κατέθεσε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, αλλά και με αναφορά που κοινοποίησε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, άνδρας – ιδιώτης κατηγορεί γυναίκα αστυνομικό ότι, προκειμένου να τον εκδικηθεί λόγω της χρόνιας δικαστικής διαμάχης που έχουν, «ανάγκασε» ένα τρίτο άτομο να καταθέσει εναντίον του ψευδή μήνυση!
Ως αποτέλεσμα ήταν να σχηματισθεί δικογραφία εναντίον του άτυχου άνδρα και να χρειαστεί να περάσει αρκετός χρόνος έως ότου το «θύμα» να αναγνωρίσει τον πραγματικό άνθρωπο που τον είχε εξαπατήσει, και ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Το ιστορικό
Η πραγματικά απίστευτη ιστορία, η οποία δημιουργεί καυτά ερωτήματα για το κατά πόσο ένας αστυνομικός μπορεί να χρησιμοποιεί την πειθώ αλλά και την εξουσία του προκειμένου να κατασκευάσει κατηγορητήρια εναντίον ανθρώπων που «μισεί», εκτείνεται χρονικά από τον Μάρτιο του 2007.
Σε αυτό το σημείο ας κάνουμε, όμως, μια παρένθεση, προσπαθώντας να καταστήσουμε σαφή τον αβυσσαλέο πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ του ιδιώτη Γ. Κ. και της αστυνομικού: Οι δυο τους φέρονται ότι γνωρίζονται εδώ και αρκετά χρόνια, με την ένστολη γυναίκα να τον έχει μηνύσει επειδή -όπως η ίδια υποστηρίζει- της «έφαγε» λεφτά την περίοδο του Χρηματιστηρίου. Από την πλευρά του και εκείνος έχει απαντήσει με μηνύσεις και το αποτέλεσμα είναι σήμερα οι δυο τους να έχουν επιδοθεί σε μια ατέρμονη δικαστική διαμάχη.
Κλείνουμε την παρένθεση και επανερχόμαστε στον Μάρτιο του 2007. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο Γ. Κ. στη μήνυση που κατέθεσε εναντίον της αστυνομικού, εκείνη την περίοδο στο Τ. Α. Καμινίων εμφανίσθηκε μια γυναίκα, η οποία μήνυσε κάποιον «Καλεσόπουλο» επειδή της απέσπασε 700 ευρώ προκειμένου να της εκδώσει δάνειο.
«Στο τέλος όμως της εξέτασής της αυτή αναφέρει, πληροφορούμενη μεταγενέστερα, ότι ο άνδρας που την εξαπάτησε δεν λεγόταν «Καλεσόπουλος» αλλά ότι ήμουν εγώ και ότι είχα συλληφθεί από το Τ. Α. Συντάγματος για απάτη», αναφέρει ο Γ. Κ. στη μήνυση, και συνεχίζει: «Εν συνεχεία η μηνύτρια αναγνώρισε, όπως πρόσφατα πληροφορήθηκα, τον άνδρα που την εξαπάτησε σε φωτογραφία που της επεδείχθη στο Τ. Α. Νικαίας και ονομάζεται «Καλεσόπουλος», ο οποίος παραπέμφθηκε τελικά να δικασθεί για το συγκεκριμένο αδίκημα.
Ακολούθως, ο ιδιώτης επισημαίνει ότι για να διαλευκάνει την υπόθεση ήρθε σε επικοινωνία με την μηνύτρια, η οποία του ανέφερε ότι εκείνη που της υπέδειξε να μην εγκαλέσει τον πραγματικό «απατεώνα» αλλά να στραφεί εναντίον του ήταν η αστυνομικός!
«Με εξανάγκασε η αστυνομικός», λέει η «παθούσα»
Ιδιαίτερη σημασία έχουν όμως τα όσα καταγγέλλει σχετικά με τις ενέργειες της αστυνομικού η ίδια η παθούσα. Καταθέτοντας ενόρκως, στις 29 Οκτωβρίου 2009, επεσήμανε ότι τον Μάρτιο του 2007 τηλεφώνησε, στην εταιρεία όπου εργάζεται, μια γυναίκα που της συστήθηκε ως αστυνομικός και της ανέφερε ότι έχει στα χέρια της κάποια χαρτιά που κάποτε είχε δώσει στον «Καλεσόπουλο» προκειμένου να της εκδώσει δάνειο.
«…Μου είπε ακόμη ότι αυτός δεν λεγόταν «Καλεσόπουλος» αλλά λέγεται Γ. Κ. και ότι είχε συλληφθεί στο παρελθόν για απάτη από το Τ. Α. Συντάγματος. Μου ζήτησε να καταθέσω μήνυση εναντίον του. Εγώ της είπα ότι δεν ενδιαφέρομαι να εμπλακώ για 700 ευρώ που είχα δώσει στον «Καλεσόπουλο». Στις 19 Μαρτίου 2007 ήρθε ένα περιπολικό, χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού μου, άνοιξα και διαπίστωσα ότι έξω από το σπίτι μου ήταν το περιπολικό με δυο άντρες και μια κυρία η οποία μου δήλωσε ότι είναι η αστυνομικός που μου είχε τηλεφωνήσει στη δουλειά μου, και μου ζητούσαν να τους ακολουθήσω στο ΑΤ Καμινίων και να υποβάλω μήνυση κατά του “Καλεσόπουλου”, που όπως μου δήλωσε δεν λεγόταν “Καλεσόπουλος” αλλά Γ.Κ.», λέει στην κατάθεσή της η παθούσα, και συνεχίζει: «…Μετά από πιέσεις που δέχθηκα από αυτήν (σ.σ. την αστυνομικό) κατέθεσα ενόρκως για το ιστορικό τής εις βάρος μου απάτης από τον “Καλεσόπουλο”, ο οποίος σύμφωνα με τη διαβεβαίωση της αστυνομικού ονομαζόταν Γ. Κ., ζητώντας την ποινική του δίωξη».
Όμως, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η γυναίκα, επειδή δεν ήταν σίγουρη εάν το πρόσωπο που καθ’ υπόδειξη της αστυνομικού είχε μηνύσει ήταν ο πραγματικός δράστης της απάτης, οι αστυνομικοί τής παραχώρησαν υπηρεσιακό σημείωμα προκειμένου να πάει στην Ασφάλεια και μέσω φωτογραφιών να τον αναγνωρίσει…
«Μεταγενέστερα, με κάλεσε το Α.Τ. Νικαίας να πάω εκεί και να μου δείξουν μια φωτογραφία να δω εάν ήταν αυτός που με είχε εξαπατήσει. Πήγα εκεί και πράγματι αναγνώρισα τον άνθρωπο αυτόν, ο οποίος δεν λεγόταν «Καλεσόπουλος» τελικά ούτε Γ. Κ. αλλά «Κελεσόπουλος». Μετά από αυτά ανακάλεσα τη μήνυση που είχα υποβάλει όσον αφορά στον Γ. Κ. ο οποίος δεν έχει σχέση με την υπόθεση και ταλαιπωρείται άδικα, τουλάχιστον από εμένα, κατόπιν υποδείξεως της αστυνομικού», κατέληξε.