Με το βλέμμα στη σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Λουκά Παπαδήμο, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνδικαλιστές, συνταξιούχοι, στέλνουν το δικό τους μήνυμα στη μνημονιακή πολιτική και τις προσταγές της τρόικα για μαχαίρι σε μισθούς, συντάξεις και ριζικές αλλαγές στα εργασιακά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο μεγαλύτεροι συνδικαλιστικοί φορείς, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιούν 24ωρη γενική απεργία την Τρίτη, μπροστά στη λαίλαπα των νέων μέτρων που προωθούνται και καλούν σε διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος και σε όλες τις πλατείες της χώρας.

Η zougla.gr και το zougla radio βρίσκονται από νωρίς το πρωί στο κέντρο της Αθήνας και θα ενημερώνουν, μέσω ζωντανών συνδέσεων για τις κινητοποιήσεις.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η απεργία της Τρίτης «αποτελεί τον πρώτο απεργιακό σταθμό ενός νέου αγώνα που θα κλιμακωθεί και θα ενταθεί ενάντια στη νέα δανειακή σύμβαση της Συγκυβέρνησης και της Τρόικα, που οδηγεί το λαό στην καταστροφή».

Την Πέμπτη (9 Φεβρουαρίου) θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση της ΑΔΕΔΥ, για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Ομόνοιας.

Ποιοί απεργούν

– Δημόσιοι υπάλληλοι
– Δημοτικοί υπάλληλοι (ΠΟΕ – ΟΤΑ)
– Δάσκαλοι και καθηγητές (ΔΟΕ / ΟΛΜΕ)
– Εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ)
– Εργαζόμενοι ΟΜΕ – ΟΤΕ
– Εργαζόμενοι ΟΣΕ
– Ιδιωτικοί υπάλληλοι
– Ναυτεργάτες (ΠΝΟ)

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς (ΜΜΕ) της Αθήνας, με προσωπικό ασφαλείας θα κινούνται στη Θεσσαλονίκη, ενώ ΟΣΕ και Προαστιακός θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜM

Με κανονική συχνότητα θα εκτελούντα από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ τα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ.

Μετρό, ηλεκτρικός και Τραμ θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν αύριο οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Εξαιτίας της κινητοποίησης δεν θα εκτελούνται και τα δρομολόγια του Μετρό από Δουκίσσης Πλακεντίας για αεροδρόμιο.

Τα πλοία σε όλες τις κατηγορίες θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα έως αύριο στις 12 τα μεσάνυχτα, λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία.

Στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει Τρίτη, η Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Τα δρομολόγια των λεωφορείων θα γίνουν μόνο με προσωπικό ασφαλείας (από τις 4.25 τα ξημερώματα έως τις 11.18 το βράδυ).

Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» θα λειτουργήσει κανονικά.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης