Επιστολή απέστειλε ο σύλλογος διδασκόντων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Έλλη Αλεξίου», καταγγέλλοντας βανδαλισμούς στο 29ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου.

«Τα μεσάνυχτα της 13ης προς 14η Νοέμβρη σημειώθηκε περιστατικό διάρρηξης, κλοπής και βανδαλισμού στο 29ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου. Οι άγνωστοι δράστες έσπασαν τις πόρτες των γραφείων, αναποδογύρισαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους κι αποχώρησαν με λάφυρα τη μικροφωνική εγκατάσταση και όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό εντάσσεται σε μια σειρά άλλων, παρόμοιων περιστατικών, τα οποία έχουν κατά καιρούς σημειωθεί στο Περιστέρι και που συνεχώς αυξάνονται. Τα σχολεία μας, χωρίς στοιχειώδη φύλαξη, είναι έρμαια στις διαθέσεις των οποιονδήποτε βανδάλων ή διαρρηκτών.

Για ακόμη μια φορά επαναφέρουμε το πλαίσιο αιτημάτων μας για την άμεση και ουσιαστική αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος και καλούμε τους αρμόδιους φορείς, Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πολιτεία, να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους.

Απαιτούμε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  •  Άμεσα διορισμό μονίμων, ειδικά εκπαιδευμένων, φυλάκων στα σχολικά συγκροτήματα. Το κόστος θα είναι μικρότερο σε σχέση με την αντικατάσταση ή επισκευή των διαλυμένων υλικών των σχολείων μετά από διάρρηξη ή βανδαλισμό.
  •  Άμεση τοποθέτηση συστημάτων συναγερμού σε όλες τις σχολικές μονάδες.
  •  Άμεση αντικατάσταση των κλαπέντων και επισκευή των ζημιών στο 29ο Δημοτικό. Το κόστος θα βαρύνει τον Δήμο και θα είναι ξέχωρο από το κονδύλι της Σχολικής Επιτροπής».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης