Τους δήμους Σουφλίου και Διδυμοτείχου επισκέφθηκε την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς. Σκοπός της επίσκεψης η παρακολούθηση της προόδου των μέτρων αποκατάστασης και στήριξης των πληγέντων από τα πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σουφλίου, Παναγιώτη Καλακίκο, μετέβησαν στους ορεινούς οικισμούς του δήμου, «όπου έχει ξεκινήσει η αποκατάσταση του επικίνδυνου οδοστρώματος από έντονα καιρικά φαινόμενα. Το έργο αφορά αποξήλωση και ανακατασκευή του οδικού δικτύου, με τα αντίστοιχα απαραίτητα τεχνικά όπου απαιτείται, τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης και καθαρισμό ταφρών πλευρικά της οδού. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 4.345.000 ευρώ και αφορά 18 χλμ. οδικού δικτύου, με την αποπεράτωση να αναμένεται εντός Μαΐου».
Ο κ. Καλακίκος αναφέρθηκε και στο «χρόνιο πρόβλημα με την ελλιπή αντιπλημμυρική θωράκιση των παραποτάμιων οικισμών του δήμου Σουφλίου και την ταλαιπωρία που υφίστανται διαρκώς οι δημότες» με τον γ.γ. να αναφέρει, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σουφλίου, ότι «σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων πολιτών».
Ακολούθησε η επίσκεψη του κ. Τριαντόπουλου, στις περιοχές του δήμου Διδυμοτείχου, που υπέστησαν ζημίες από τις πρόσφατες θεομηνίες, μετά το πέρας της οποίας, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, ο γ.γ. Οικονομικής Πολιτικής διαβεβαίωσε για την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης στον Έβρο, ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση στην Αλεξανδρούπολη με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Χριστόδουλο Τοψίδη, παρουσία και των προέδρων του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Βίβιαν Κουρμπανιάν, του Συλλόγου Ξενοδόχων Θράκης, Απόστολου Παλακίδη, της ΟΕΒΕΣΕ, Τριαντάφυλλου Χατζάκη και του Σωματείου Εστίασης Έβρου, Νίκου Γεωργιάδη. Σε σχετική ανακοίνωση του επιμελητηρίου, σημειώνεται ότι ο κ. Τριαντόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση πως «… η περιοχή έχει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. Να μπορέσει να αξιοποιήσει συγκριτικά πλεονεκτήματα που να διαμορφώσουν συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης. Έχει συνθήκες και προϋποθέσεις για ακόμη πλουσιότερη πρωτογενή παραγωγή, μεταποίηση, είναι κομβικό σημείο στο κομμάτι των μεταφορών και της ενέργειας, οπότε όλα αυτά μπορούν να δημιουργήσουν υπεραξία για κάθε κλάδο». Σε ό,τι αφορά στη συνδρομή του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εμείς συμμετέχουμε ως υπουργείο Οικονομικών και ενισχύουμε την προσπάθεια της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης και της περιφέρειας γενικότερα, οπότε έτσι μπορούμε να διαμορφώσουμε και τα κίνητρα εκείνα για να δώσουμε την ώθηση αυτή και να αξιοποιήσουμε αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα». Την εν λόγω συνάντηση διαδέχθηκε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων από την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Πηγή: ΑΜΠΕ