Θα μπορούσε να αποτελεί θέμα για μυθιστόρημα με τίτλο «Η Μαφία της Ακρόπολης». Αρχιφύλακες και των δύο φύλων ανοίγουν όποτε θέλουν τις πόρτες του μνημείου για να «φιλοξενήσουν», με το αζημίωτο, τουριστικά γκρουπ. Μετά το πέρας του ωραρίου και το επίσημο κλείσιμο του αρχαιολογικού χώρου. Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2009. Ένας από τους σημαντικότερους χώρους πολιτισμού του πλανήτη, χρησιμοποιείται από τους εντεταλμένους από το αρμόδιο υπουργείο για παράνομο κέρδος. Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να πάρετε μία πρώτη γεύση από την παράνομη δραστηριότητα των υπαλλήλων.

Οι αναγνώστες της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας δεν θα πιστεύουν στα μάτια τους, ωστόσο οι φύλακες του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης οργανώνουν ιδιωτικές επισκέψεις στα μνημεία. Τα παράνομα έσοδά τους προέρχονται από τα τουριστικά γραφεία που εξυπηρετούν απαιτητικούς επισκέπτες. Στη συνέχεια, τα ποσά μοιράζονται μεταξύ των μελών της «Μαφίας». Ορισμένοι βρίσκουν τα επιπλέον έσοδα κάπως υπερβολικά. Όχι για ηθικούς λόγους, αλλά προφανώς για να μην καρφωθούν. Προσέξτε πώς γίνεται το παιγνίδι στον Ιερό Βράχο.

Δεν είναι μόνο οι ιδιωτικές επισκέψεις που παραφουσκώνουν τις τσέπες των φυλάκων. Είναι και τα είδη που βρίσκονται στην αποθήκη. Ξέρετε… απορρυπαντικά, χαρτιά υγείας και τα συναφή. Μοιράζονται τα υλικά και τα μεταφέρουν στα σπίτια ή τα εξοχικά τους. Πρόκειται για «κλεφτοκοτάδες» χαμηλού επιπέδου. Όπως άλλωστε και ορισμένοι προϊστάμενοί τους.

Είναι οι ίδιοι οι φύλακες που «προτιμούν» τους ίδιους και τους ίδιους προμηθευτές. Ή για να είμαστε ακριβείς, τον ίδιο προμηθευτή. Μέλη των οικογενειών των φυλάκων ανησυχούν όχι για την ηθική υπόστασή τους, αλλά για το ενδεχόμενο να «πιαστούν στα πράσα».

Ο διευθυντής της Εφορίας Ακροπόλεως, κ. Αλέξανδρος Μάντης, είναι ενήμερος. Πλήρως ενήμερος. Ενημέρωσε προφορικά το γραφείο του υπουργού Πολιτισμού. Προσέξτε, προφορικά. Δεν έστειλε ούτε ένα έγγραφο για να είναι δεσμευτικό. Προφορικά, λοιπόν, συζήτησαν το ενδεχόμενο να διεξαχθεί Ε.Δ.Ε.

Ενήμερος μετά από την προφορική πάντα ενημέρωση ήταν και ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Σκέφτηκε να μην ενημερώσει τον υπουργό. Σκέφτηκε και κάτι άλλο. Αποφάσισε, όπως ισχυρίζεται, να διεξαχθεί ένορκη διοικητική εξέταση, αλλά μετά τις εκλογές. Η υπόθεση «σέρνεται» από τον Ιούλιο. Κάτι οι διακοπές, κάτι οι εκλογές, η υπόθεση παίρνει την πεπατημένη και βλέπουμε.

Στη διάρκεια της προβολής του ρεπορτάζ στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» επικοινώνησε με την εκπομπή και έκανε τηλεφωνική παρέμβαση ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, Θεόδωρος Δραβίλλας. Στην παρέμβασή του επιβεβαίωσε τα καταγγελλόμενα και ότι οι συνομιλίες μεταξύ των φυλάκων πράγματι έγιναν στη διάρκεια του 2005 και είναι σε γνώση του Υπουργείου, επισημαίνοντας ότι τότε –το 2005- δεν ήταν υπουργοί Πολιτισμού, ούτε ο σημερινός υπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ούτε ο προκάτοχός του, Μιχάλης Λιάπης.

Όσον αφορά τη διερεύνηση του θέματος, ο κ. Δραβίλλας απέδωσε την καθυστέρηση σε διαδικαστικά θέματα και την προεκλογική περίοδο.