Κατά τη διάρκεια μιας λαμπερής βραδιάς απονεμήθηκαν τα πρώτα Estia Awards στο Gazarte.

Tα Estia Awards είναι τα πρώτα βραβεία που αναγνωρίζουν την ποιότητα σε όλους τους κλάδους της ελληνικής εστίασης: από τα εστιατόρια μέχρι τα café-bar και από τα burgers και την πίτσα μέχρι τα ζαχαροπλαστεία, τα juice bars και τις εταιρείες catering.

Tα Estia Awards επιβραβεύουν τις επιχειρήσεις που διακρίνονται για την ποιότητα των γευστικών τους προτάσεων, όπως επίσης την αριστεία και την καινοτομία σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας: από την εξυπηρέτηση μέχρι τη διακόσμηση του καταστήματος και από την αξιοποίηση της τεχνολογίας μέχρι τις πράξεις κοινωνικής προσφοράς.

Στόχος των Estia Awards, τα οποία διοργάνωσαν η Boussias Communications και η έκδοση Hotel&Restaurant, ήταν η ανάδειξη του κλάδου, αλλά και οι επιμέρους πρακτικές που εμπνέουν υγιή ανταγωνισμό και αναβαθμίζουν την ποιότητα της υπηρεσίας που λαμβάνει ο καταναλωτής.

Την παρουσίαση της τελετής απονομής έκαναν, εκ μέρους της κριτικής επιτροπής, οι Εμμανουέλα Κόκκαλη, Madame Ginger – Μαριλού Παντάκη, Αλεξ Κάβδας και Αλέξανδρος Παπανδρέου ενώ τα βραβεία Critics’ Choice απένειμε ο πρόεδρος της επιτροπής, Χρήστος Φώλιας.

Ανάμεσά στους διακριθέντες στα Estia Awards 2017 περιλαμβάνονται ηχηρά ονόματα επιχειρήσεων όπως: Simply Burgers, Γρηγόρης Μικρογεύματα, Starbucks, Kayak, Chillbox, Today Group, Crepa Crepa, e-food, Forky και Delivery.gr καθώς και εστιατόρια- πρότυπα ποιότητας απ’ όλη την Ελλάδα.

Η αγωνία κορυφώθηκε πριν την απονομή των ειδικών βραβείων Top Performer στις επιχειρήσεις Yiamas Gastro Bar, Coffeelab Microroasters και Blé για τη συνολική τους αριστεία, αλλά και την ανακοίνωση των νικητών των κατηγοριών Critics’ Choice. Η κριτική επιτροπή των Estia Awards 2017 ανέδειξε τον Γκίκα Ξενάκη ως Food Personality, το concept store Yolenis και το τσιπουράδικο Με ζεν ως Food Business Innovators, το εστιατόριο CTC ως New Opening, το εστιατόριο Η Σαμ τα έχει με λάθος αγόρι ως Best Value-for-Money Restaurant και το streetfood Los Loros ως Best New Theme.

Το zougla.gr κατέγραψε τις βραβεύσεις και όλα όσα έγιναν στο Γκάζι:

Αξίζει να σημειωθεί ότι νικητής στην κατηγορία «Old Time Classic» αναδείχτηκε ο Γιώργος Ταρσούνας για την ταβέρνα «Καλύβα» με την παραδοσιακή κουζίνα που εδώ και χρόνια αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους επισκέπτονται τον Άγιο Αθανάσιο Καϊμάκτσαλαν.