Λίγες νεφώσεις προβλέπονται για την Παρασκευή στα δυτικά, τοπικά αυξημένες στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, όπου θα σημειωθούν κατά τόπους βροχές, πιθανόν καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, αλλά και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση από το απόγευμα στα βόρεια και από τη νύχτα σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές.

Αττική:Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά θα σημειωθούν στην Αττική. Τα φαινόμενα αρχικά θα είναι έντονα, αλλά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.Οι άνεμοι θα πνέουν με βόρειες διευθύνσεις ανατολικά τοπικά μέχρι 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεσσαλονίκη:Νεφώσεις με χιονόνερο, ακόμη και χιόνι θα σημειωθούν στην Θεσσαλονίκη. Τα φαινόμενα αρχικά θα είναι έντονα, αλλά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 3 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: Θα σημειωθούν νεφώσεις με χιόνια στα ορεινά και χιονόνερο στα πεδινά ειδικά τις πρωινές ώρες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά 7 με 8 Μποφόρ και τοπικά 9 Μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από –2 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς ενώ θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 Μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο 7 με 8 Μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος:Νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της Δυτικής Θεσσαλίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού. Χιονόνερο θα σημειωθεί στα υπόλοιπα βόρεια και πεδινά.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια 8 πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη:Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα βόρεια ορεινά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, ενώ βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 7 με 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα:Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που θα είναι κατά τόπους έντονες, θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, όμως το απόγευμα θα περιοριστούν στα νότια.Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, αλλά βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης