Ένα «μίνι καζίνο» το οποίο λειτουργούσε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Περιστέρι εντόπισαν το βράδυ της Τετάρτης άνδρες της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία συνολικά πέντε άτομα, εκ των οποίων o ιδιοκτήτης και υπεύθυνος του καταστήματος 46 ετών, μια 31χρονη, επίσης υπεύθυνη του καταστήματος, και τρεις πελάτες (μία γυναίκα 68 ετών και δύο άνδρες, ηλικίας 49 και 63 ετών) που συμμετείχαν ως παίκτες στα απαγορευμένα παίγνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος τους περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί παιγνίων και της υγειονομικής νομοθεσίας.

Παράλληλα, στο κατάστημα διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα α) μη επίδειξη του ειδικού βιβλίου καταχώρησης νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.) (ανασφάλιστη εργασία δύο ατόμων), β) μη δήλωση έναρξης δραστηριότητας της επιχείρησης και γ) μη καταβολή του νόμιμου τέλους για την εγκατάσταση και τοποθέτηση δύο τραπεζιών για τη διενέργεια παιγνίων με παιγνιόχαρτα.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– 16 ηλεκτρονικοί υπολογιστές μαζί με τον λοιπό εξοπλισμό τους
– ένας μικρός εκτυπωτής πόντων
– δύο κουτιά με μάρκες
– πέντε τράπουλες
– ένα τραπέζι μεγάλο με τσόχα μπλε
– ένα τραπέζι στρογγυλό με τσόχα πράσινη και
– το χρηματικό ποσό των 290 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η πόρτα εισόδου του καταστήματος άνοιγε εσωτερικά και ελεγχόμενα από υπάλληλο, προκειμένου να αποφεύγουν τους ελέγχους των διωκτικών αρχών.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών. Το κατασχεθέν χρηματικό ποσό θα αποσταλεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ τα κατασχεθέντα πειστήρια θα παραδοθούν στη Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών (πρώην Ο.Δ.Δ.Υ.) για φύλαξη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης