Μέτρα για να καταστεί εφικτή η ταυτοποίηση των κρεάτων από τον στάβλο μέχρι το πιάτο του καταναλωτή λαμβάνει η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Σφαγείων, της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών.
Σύμφωνα με την κα Αραμπατζή, θα ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων για την Ιχνηλασιμότητα των τροφίμων, το οποίο παρέμενε ανενεργό τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια.