Θα μπορούσε να ήταν και μία προσπάθεια λογοτεχνικής επιβολής της εφιαλτικής ατμόσφαιρας του Κάφκα σε ένα σύγχρονο αφήγημα.
Ο εργαζόμενος K.Τ. το Σάββατο το απόγευμα μετέβη σε ένα φαρμακείο προκειμένου να υποβληθεί, ως όφειλε σε rapid test, προκειμένου να το εισάγει στο σύστημα ελέγχου για να μπορέσει την επομένη ημέρα να μεταβεί στην εργασία του.. Ο K.Τ. δεν είχε και κάποιο σύμπτωμα, αλλά το τεστ βγήκε θετικό!
Βάσει πρωτοκόλλου, ο άνθρωπος έπρεπε στη συνέχεια να υποβληθεί και σε μοριακό έλεγχο. Έτσι και έκανε. Τη Δευτέρα το μεσημέρι πήγε σε διαγνωστικό κέντρο και έκανε PCR test.
Το οποίο ήταν αρνητικό. Ανακουφισμένος ο K.Τ. θεώρησε βέβαιο πώς η αρνητικότητα του PCR θα ακύρωνε την θετικότητα του Rapid . Και όμως. Το «Σύστημα» έχει την δική του λογική ή ζει με τον δικό του παραλογισμό. Το γραφειοκρατικό ζήτημα μόλος άρχισε.
Στην εργασία του Κ.Τ. σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», καταχώρησε τον Κ.Τ. ως θετικό περιστατικό λαμβάνοντας υπόψιν το rapid test και όχι το αρνητικό PCR. Άρα λογικά δεν μπορούσε να εργαστεί αν και υγιέστατος.
Ερευνώντας το ζήτημα εντοπίστηκαν και πολλά άλλα περιστατικά όπου το θετικό Rapid «καπέλωνε» το αρνητικό PCR. Βλέπετε τα «σαΐνια» που κατασκεύασαν την πλατφόρμα στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» δεν σκέφτηκαν ποτέ ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ο αλγόριθμος αποκρυστάλλωσε και έκτοτε υπηρετεί την ανθρώπινη ανοησία.