Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο επιχειρηματίας Αναστάσιος Πάλλης, με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην στενός συνεργάτης του Βίκτωρα Ρέστη παραδόθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στον εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο, έπειτα από εντάλματα που εκκρεμούσαν σε βάρος του.

Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας, ο οποίος παρέμενε προφυλακισμένος για την υπόθεση των επισφαλών δάνειων της τράπεζας FB, υποχρεώθηκε να καταβάλει εγγύηση 500.000 ευρώ, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Παρόλο που η εισαγγελέας είχε προτείνει να απορριφθεί το αίτημα αποφυλάκισής του, οι δικαστές έκριναν ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ή τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων.

Η προφυλάκιση

Ο Αναστάσιος Πάλλης καταζητούνταν για το οπλοστάσιο που είχε εντοπιστεί κατά τη διάρκεια ερευνών στις εγκαταστάσεις του πολεμικού του μουσείου στη Βάρη και στο σπίτι του καθώς και για τα δάνεια των 5,8 εκατ. ευρώ που είχε λάβει από την τράπεζα FBB συμφερόντων Βίκτωρα Ρέστη.

Ο Αναστάσιος Πάλλης είχε κατηγορηθεί για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Τα χρήματα του δανείου επεστράφησαν τελικά από τον Βίκτωρα Ρέστη, γεγονός που συνέδραμε θετικά ως προς την απόφαση του Συμβουλίου.

Ο Βίκτωρ Ρέστης είχε στραφεί με μηνύσεις εναντίον του Αναστάσιου Πάλλη, υποστηρίζοντας ότι πήρε το δάνειο από εταιρεία συμφερόντων του, πείθοντας υπάλληλο της τράπεζας για κατά παρέκκλιση εκταμίευση του ποσού. Αντίθετα ο Πάλλης υποστήριξε τη νομιμότητα όλων των διαδικασιών αποκρούοντας τις σε βάρος του κατηγορίες, αλλά η ανακρίτρια Κ. Κατσιβέλη τον είχε κρίνει προφυλακιστέο.

Στον Αναστάσιο Πάλλη είχε ασκηθεί δίωξη και για την κακουργηματική κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής καθώς τον περασμένο Οκτώβριο υπήρξαν καταγγελίες σε βάρος του από τον πρώην συνεργάτη του Έντουαρντ Στέισι για απαγωγή και για αποθήκευση στο Κορωπί 4.000 όπλων. Ο καταγγέλλων είχε ζητήσει μάλιστα η σχετική έρευνα να συσχετισθεί με εκείνη για την αναζήτηση κρυφού οπλισμού της Χρυσής Αυγής.
Στις έρευνες στη βίλα του στη Βούλα βρέθηκαν διάφορα πυροβόλα όπλα, φυσίγγια κ.α. ενώ εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ναζιστικά σύμβολα, σβάστικες, στρατιωτικές στολές, φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλων προσώπων της περιόδου.

Ακολούθησε έρευνα από την Αντιτρομοκρατική στις εγκαταστάσεις του πολεμικού μουσείου στη Βάρη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.

Ο Αναστάσιος Πάλλης είχε αντικρούσει τα περί αρπαγής, ενώ είχε υποστηρίξει ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Για τα όπλα ισχυρίστηκε ότι έχει άδεια, αναφέροντας ότι συκοφαντήθηκε για τα μουσειακά εκθέματα που βρέθηκαν στους χώρους του.