Με επιτυχία ολοκληρώθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σαράντα αστυνομικούς, με αντικείμενο «Εκπαίδευση σε θέματα που αφορούν την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ατόμων που τελούν υπό επιστροφή», το οποίο πραγματοποιήθηκε το διήμερο (29 και 30.01.2014), στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας, στο Πανόραμα Βέροιας.

Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο σεμινάριο συμμετείχε αστυνομικό προσωπικό, το οποίο στα καθημερινά του καθήκοντα διαχειρίζεται θέματα αλλοδαπών, ενώ το διδακτικό προσωπικό αποτέλεσαν διακεκριμένοι καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και εμπειρογνώμονες Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις θεματικές ενότητες του προγράμματος συμπεριλήφθηκαν ενδεικτικά αντικείμενα θεωρητικής διδασκαλίας, που αφορούν τη νομοθεσία για τους αλλοδαπούς, τη διαδικασία ελέγχων, προσαγωγών και συλλήψεων μη νομίμων μεταναστών, των συνθηκών κράτησής τους, καθώς και των δικαιωμάτων των επιστραφέντων αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους.

Σημειώνεται ότι η εκπαίδευση προβλέπεται στο πρόγραμμα του έτους 2012 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφής και εντάσσεται στο γενικότερο εθνικό πρόγραμμα δράσεων διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών 2007–2013 και χρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής και κατά 25% από εθνικούς πόρους.

Στο τέλος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, απονεμήθηκαν πιστοποιητικά σπουδών στους συμμετέχοντες, τα οποία επέδωσε ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδος, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Διονύσιος Κούγκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης