Η Ελένη Σαμαριτάκη είναι μια γνωστή στο πανελλήνιο Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Η πρόσφατη περιπέτεια της με την κλοπή των μεταλλίων της από το σπίτι της έχει απασχολήσει έντονα το ευρύ κοινό της χώρας μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλάμε για ένα σπάνιο άνθρωπο. Μια σεμνή κυρία χαμηλών τόνων που είναι γεμάτη αισθήματα.

Ασχολήθηκε με τον πρωταθλητισμό επί σειρά ετών τιμώντας το σωματείο της αλλά και την πατρίδα της.

Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο και ζει στην Αθήνα. Πατέρας της είναι ο Νικόλαος και μητέρα της η Δέσποινα Σαμαριτάκη. Έχει τρία αδέρφια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διάρκεια της εφηβείας της πήρε την απόφαση να ολοκληρώσει το σχολείο και στη συνέχεια αποφάσισε να σπουδάσει πληροφορική στη Σχολή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο εθνικό ίδρυμα αποκατάστασης αναπήρων.

Είναι μέλος από το 1992 στο αθλητικό σωματείο ΠΑΣΚΑ, δηλαδή στον πανελλήνιο σύλλογο κινητικά αναπήρων, καθώς και στον σύλλογο Παραολυμπιονικών. Είναι επίσης η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που πήρε μέρος στους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Σίδνεϊ το 2000 στο στίβο.

Στη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας της έχει καταφέρει να κατακτήσει όλα τα Πανελλήνια ρεκόρ στην κατηγορία της ενώ παράλληλα είναι και κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ στα 400 μέτρα.

Έφτασε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου με 2 Χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και 2 Ασημένια Παραολυμπιακά καθώς και Πανευρωπαϊκά.

Σήμερα είναι υπάλληλος στο υπουργείο πολιτισμού.

Ασχολείται με τα κοινά είναι ευαισθητοποιημένη πάνω σε θέματα που αφορούν τον συνάνθρωπο και την ποιότητα ζωής. Μάλιστα στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές κατέβηκε ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αγίων Αναργύρων-Καματερού με στόχο της να συμβάλει αποφασιστικά ώστε η πόλη που μένει να γίνει φιλική και προσβάσιμη στα άτομα με αναπηρία και δυσκολία κίνησης αλλά και με διάθεση να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις που έχουν οι σύγχρονες πόλεις ώστε να υπάρχουν εξειδικευμένα προγράμματα αλλά και υποδομές προσβάσιμες για όλους διασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες για όλους.

Αυτή τη γυναίκα διάλεξαν κάποιοι ασυνείδητοι για να της κλέψουν τις αναμνήσεις της μέσα από την κατοικία της.

Η Ελένη απευθύνθηκε στον Γιώργο Τσούκαλη και του ζήτησε να συνδράμει στην ανακάλυψη των δραστών. Μετά από σχετική έρευνα ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής βρήκε τα ίχνη των χαμένων μεταλλίων της που είχε κατακτήσει στην παραολυμπιάδα του Σίδνεϊ το 2000.

Τα είχαν αρπάξει από το χώρο της δύο απερίσκεπτοι και χωρίς ίχνος συνείδησης δράστες. Εντοπίστηκαν την κατάλληλη στιγμή και ο ένας εξ αυτών παρουσία συνεργάτη του Γιώργου Τσούκαλη ομολόγησε την κλοπή. Παραδέχτηκε ότι έκλεψαν τις αναμνήσεις της Ελένης Σαμαριτάκη.

Ομολόγησε ότι αυτά που κλέψανε τα έδωσαν για λιώσιμο. Για να τα πουλήσουν. Όσο για το τίμημα της πράξης τους; 70 ευρώ….

Γι’αυτό το ποσό η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του στίβου έπεσε θύμα κλοπής μέσα στο σπίτι της.

Είδε τα μετάλλια της που φύλαγε καλά ως ανάμνηση και έπαινο των αγώνων της να φεύγουν από ένα συρτάρι και να χάνονται .

Έλιωσαν τον αγώνα μιας ζωής… Άτομα χωρίς ενσυναίσθηση, χωρίς φιλότιμο, χωρίς αξίες, άτομα με ηθική σιλικόνης.

Μια γυναίκα που είναι παράδειγμα θέλησης υπομονής αντοχής και δύναμης. Ένα πλάσμα που από τα πρώτα χρόνια της ζωής του παλεύει.

Δεν μπορείς να δεχτείς ότι υπάρχουν δίπλα μας «άνθρωποι» που μπορούν να κάνουν τέτοιες θλιβερές πράξεις.

Το λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη μέχρι να δικαιωθεί η Ελένη. Η αναλγησία θα τιμωρηθεί αυτό είναι βέβαιο όπως επισήμανε και ο έγκριτος ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης.

Ο ποινικολόγος Κώστας Δημόπουλος πρόθυμα ανέλαβε να συνεισφέρει στην προσπάθεια για απονομή δικαιοσύνης.

Όσο για την παραολυμπιονίκη αξίζει να δούμε τι γράφει η ίδια σε ανάρτηση της.

«Ένα ευχαριστώ είναι λίγο γι’ αυτό τον άνθρωπο τον Γιώργο Τσούκαλη. Πόση δύναμη μου έδωσε. Ακούμπησε την ψυχή μου καθώς σκέφτεται σαν εμένα για τα μετάλλια μου. Σε λίγες μέρες έκανε ενέργειες που η αστυνομία εδώ και μήνες δεν είχε κάνει τίποτα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης