Προκαλεί σε υπερθετικό βαθμό με τις δηλώσεις του ο ψευτογιατρός, καθώς όταν αστυνομικοί τον ρώτησαν γιατί σκότωνε ανθρώπους με τις αναχρονιστικές του μεθόδους, εκείνος φέρεται να απάντησε ότι… βοηθούσε τον κόσμο, κάνοντας κοινωφελές έργο.

Μάλιστα, σε μια περίπτωση ο γιατρός- μαϊμού τόλμησε να μπει μέχρι και σε χειρουργείο, σκουπίζοντας τον ιδρώτα του με το γάντι. Την αποκάλυψη έκανε ένας εκ των χειρουργών, ο οποίος όταν τον είδε εξεπλάγην, κάνοντάς του σχετική παρατήρηση. Τότε, ο ψευτογιατρός – καθώς αγνοούσε τους στοιχειώδεις κανόνες Ιατρικής – φαίνεται να μην μπορούσε να καταλάβει τι «κακό» έκανε…

Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αναφέρουν ότι προκειμένου να «ψαρέψει» πελάτες, δήλωνε ότι είχε άκρως εξειδικευμένες γνώσεις και ότι είχε εργαστεί στο παρελθόν ως γιατρός στο Βατικανό, αλλά και στην κλινική όπου νοσηλεύτηκε ο Σουμάχερ.

Η δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και της φωτογραφίας του θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι αναμένεται να βρεθούν ακόμα πολλά εκ των θυμάτων του.

Μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ κάνει έκκληση σε όλους τους πολίτες, προκειμένου να καταθέσει ο οποιοσδήποτε μπορεί να ξέρει κάτι σχετικά με την εν λόγω υπόθεση ή αν κάποιος μπορεί να έχει υπάρξει θύμα του, επικοινωνώντας με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στα τηλέφωνα 210-6476183, 210-6476187 και 210-6411111.

Ο 47χρονος φερόμενος ως γιατρός, κατηγορείται για υπόθεση ανθρωποκτονίας, απάτης, διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος. Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τη βίλα των 3.500 οικοδομήσιμων τ.μ. για ενάμιση μήνα και διαπίστωσαν ότι ο ίδιος δεν είχε δεχτεί ούτε μία φορά επίσκεψη.

Μία σοφίτα 70 τ.μ., μέσα στη βίλα του στο Κορωπί, αποτελούσε το γραφείο του ψευτογιατρού, ο οποίος συνελήφθη γιατί χορηγούσε «μαντζούνια» σε ασθενείς που έπασχαν από καρκίνο. Το γραφείο του ήταν γεμάτο με εικόνες της Παναγίας και αναμμένα καντήλια.

Όταν οι αστυνομικοί του χτύπησαν την πόρτα για να τον συλλάβουν εκείνος ήταν απόλυτα ψύχραιμος. «Μπορείτε να περάσετε και να ψάξετε ότι θέλετε», είπε, καθώς φαίνεται να πίστευε ότι δεν θα υπάρξουν συντριπτικά στοιχεία εις βάρος του.

Ωστόσο, από το 2016 είχαν επιβληθεί σε βάρος του περιοριστικά μέτρα για την υπόθεση της απάτης που έστησε σε βάρος του επιχειρηματία, Δημήτρη Κοντομηνά. Αυτός ήταν και ο λόγος που υποψιαζόταν ότι κάποιος πιθανόν να τον παρακολουθούσε, καθώς από την παρακολούθηση των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι κατά τη διάρκεια των διαδρομών του ακολουθούσε κανόνες αντιπαρακολούθησης. Περνούσε ερυθρούς σηματοδότες για να δει εάν τον ακολουθεί κάποιο όχημα, ενώ έμπαινε μέχρι και σε μονόδρομους κοιτώντας από τους καθρέφτες για τυχόν… ύποπτα οχήματα.

Ο ψευτογιατρός εμφανιζόταν ως «Νίκος Κοντός» και όχι με το πραγματικό του όνομα. Όταν μάλιστα οι αστυνομικοί τον ρώτησαν γιατί το έκανε αυτό, εκείνος απάντησε ότι «στην Αμερική συνηθίζουμε να κόβουμε το επίθετό μας όταν είναι μεγάλο και δεν προφέρεται εύκολα», αναφέρει το ρεπορτάζ του Open. 

Μάλιστα, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ζητά να δοθεί περαιτέρω σημασία στη διερεύνηση του πώς είχε πρόσβαση ο γιατρός «μαϊμού» σε χώρους διάγνωσης ή θεραπείας «για τους οποίους υφίστανται συγκεκριμένες απαγορευτικές διατάξεις», καθώς και της ύπαρξης συνεργών και ιδιαίτερα γιατρών, ειδικά μετά τις τελευταίες πληροφορίες που αναφέρουν ότι πιθανότατα να εμπλέκονται δύο ακόμα γιατροί στην υπόθεση.

«Ο ογκολογικός ασθενής βρίσκεται σε κορυφαία υπαρξιακή κρίση, τόσο κατά την αναγγελία της διάγνωσης του, όσο και κατά τη διάρκεια της θεραπείας του, η οποία είναι μερικές φορές επώδυνη και μακροχρόνια, επομένως είναι πρόσωπο ιδιαίτερα ευαίσθητο και ταλαιπωρημένο.

Παρ’ όλες τις σημαντικές προόδους της επιστήμης, πολλοί συνάνθρωποί μας χάνουν τελικά τη μάχη με τη νόσο και η γνώση αυτού του γεγονότος οδηγεί πολλούς ασθενείς να αναζητούν απελπισμένα κάποια ‘μαγική’ λύση με αποτέλεσμα, να είναι εύκολα θύματα καλοπροαίρετων ή κακοπροαίρετων ανθρώπων. Όμως για δεκαετίες, χιλιάδες ‘μαγικές λύσεις’ ή ‘θεραπείες’, δεν έσωσαν κανέναν», αναφέρει η Αντικαρκινική Εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, απευθύνει έκκληση σε ασθενείς και τους φροντιστές τους, «να έχουν εμπιστοσύνη στις ικανότητες του ελληνικού ιατρικού δυναμικού, να ενημερώνονται από έγκυρες πηγές  και να αναζητούν χωρίς ενοχές δεύτερη γνώμη από ειδικούς για την περίπτωσή τους, όντας επιφυλακτικοί σε οποιονδήποτε τους υπόσχεται θαυματουργά αποτελέσματα, ή εξαίρει με ανάρμοστο τρόπο τις ικανότητές του».