Ραγδαίες εξελίξεις στη λίστα με τα ονόματα των Ελλήνων μεγαλοκαταθετών που έβγαλαν στο εξωτερικό τα χρήματά τους σηματοδοτεί η αιφνιδιαστική έφοδος των οικονομικών εισαγγελέων σε υποκατάστημα της UBS.
Περισσότεροι από 200 καταθέτες, σύμφωνα με πληροφορίες, ταυτοποιήθηκαν από τα στοιχεία που κατέσχεσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, στην έρευνα που πραγματοποίησαν την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή.
Περισσότεροι από 200 καταθέτες ταυτοποιήθηκαν από τα στοιχεία που κατέσχεσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, στην έρευνα που πραγματοποίησαν το βράδυ της περασμένης ΠαρασκευήςΗ κίνηση αυτή αποφασίστηκε, καθώς, στη μεγάλη πλειονότητά τους, οι λογαριασμοί που περιλαμβάνει η νέα λίστα Βεστφαλίας- Ρηνανίας, η οποία βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, είχαν ανοιχθεί σε αυτήν την τράπεζα. Ως εκ τούτου κρίθηκε σκόπιμο να συγκεντρωθούν επιπλέον στοιχεία.
Οι εισαγγελικοί λειτουργοί «σήκωσαν» τους σκληρούς δίσκους υπολογιστών και τα αρχεία τόσο από το υποκατάστημα της UBS όσο και από το γραφείο κορυφαίου μπρόκερ που συνεργάζεται με την τράπεζα, πετυχαίνοντας να ταυτοποιήσουν σχεδόν 200 καταθέτες, με τη μικρότερη κατάθεση να ξεκινά από το 1,5 εκατ. και τη μεγαλύτερη να φτάνει τα 12 εκατομμύρια ευρώ.
Παράλληλα έρευνα έγινε και σε βάρος δύο στελεχών της τράπεζας με τους εισαγγελείς να κάνουν έφοδο στις κατοικίες τους.
Η έρευνα διατάχθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου και διενεργήθηκε από τους εισαγγελείς Γιάννη Δραγάτση, Ελένη Τουλουπάκη και Χρ. Ντζούρα. Οι εισαγγελείς κατέσχεσαν αρχεία με αριθμούς λογαριασμών, ονόματα και ποσά. Τα στοιχεία αυτά «έδεσαν» με τους αριθμούς λογαριασμών στη λίστα Βεστφαλίας-Ρηνανίας.
Τα αποτελέσματα της εισαγγελικής έρευνας χαρακτηρίζονται από αρμόδια πηγή ως «εξαιρετικού
Έτσι, τώρα φαίνεται ότι αρχίζει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τα συγκεκριμένα πρόσωπα με την αποστολή σημειωμάτων, ώστε να σπεύσουν να εμφανιστούν στις αρμόδιες αρχές… καταγγέλλοντας τον εαυτό τους για να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης.
Όπως είναι γνωστό, o αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης προ ημερών παρέλαβε από το γερμανικό κρατίδιο της Βεστφαλίας- Ρηνανίας λίστα η οποία περιέχει δεδομένα 10.588 τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων πολιτών, που αφορούν τα έτη 2006 και 2008.
Υπενθυμίζεται ότι σε διυπουργική σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου, για την αξιοποίηση των δεδομένων τραπεζικών λογαριασμών που παρέλαβε η Ελλάδα από το ανωτέρω κρατίδιο, καθορίστηκε το πλαίσιο των άμεσων ενεργειών και της έναρξης της ελεγκτικής διαδικασίας από τους αρμόδιους εισαγγελείς για τα δεδομένα αυτά.
Διαβάστε επίσης: