Πρόγραμμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας διοργανώνει στο Ηράκλειο Κρήτης το ΕΚΑΒ και συγκεκριμένα στις 10 Ιουλίου, ημέρα Τρίτη, στο προαύλιο της «ΛΟΤΖΙΑ», στην πλατεία Λιονταριών. Όσοι επιθυμούν να δώσουν μια φιάλη αίμα μπορούν να προσέλθουν στον προκαθορισμένο χώρο από τις 08:30 το πρωί έως τις 13:30 το μεσημέρι.

«Δίνοντας αίμα, είναι γνωστό ότι συνεισφέρουμε στην μεγάλη ανάγκη που υπάρχει κατά καιρούς στα αποθέματα αίματος. Η τράπεζα αίματος του σωματείου μας δημιουργήθηκε το 2008 από μια μικρή μερίδα συναδέλφων. Θεωρούσαμε απαράδεκτο το γεγονός να εργαζόμαστε σε έναν τομέα ο οποίος είναι κοντά στον ανθρώπινο πόνο και στην ανθρώπινη ανάγκη για βοήθεια και να μην υπάρχει μια τράπεζα αίματος.
Έτσι λοιπόν δειλά-δειλά ξεκινήσαμε την προσπάθεια αυτή. Από την Τράπεζά μας έχουν εξυπηρετηθεί περίπου 650 συνάνθρωποι μας οι οποίοι χρειάστηκαν σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής τους αίμα, είτε για τους ίδιους είτε για κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο. Εξυπηρετήθηκαν από το σωματείο μας και στην συνέχεια επέστρεψαν τις φιάλες όπου είχαν πάρει από εμάς», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης