Η ανθρωπογεωγραφία των τουριστών στα διάφορα θέρετρα της Δυτικής Ελλάδας άλλαξε φέτος, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των εργαζομένων στον τουρισμό.

«Ηχηρή» υπήρξε η απουσία των Ρώσων, που τα προηγούμενα χρόνια είχαν δώσει «πνοή» σε νησιά και ηπειρωτική Ελλάδα. «Ο πόλεμος στην Ουκρανία, η υποτίμηση του ρουβλίου έναντι του ευρώ, η διακοπή της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Μόσχα – Κέρκυρα και η δυσκολία έκδοσης βίζας είχαν ως συνέπεια να περιοριστούν δραστικά οι αφίξεις των Ρώσων» αναφέρει στην «Καθημερινή» ο κ. Ανδρέας Λυχνός, διευθυντής σε μεγάλο τουριστικό γραφείο στην Κέρκυρα. Το νησί υποδέχθηκε φέτος πλήθος Βρετανών, που δεδομένης και της ιστορίας της δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση για το νησί του Ιονίου. «Ως επί το πλείστον, πρόκειται για οικογένειες, με εξαίρεση τα δύο γνωστά θέρετρα που αποτελούν πόλο έλξης για τη νεολαία του Ηνωμένου Βασιλείου».

Περισσότεροι ήταν φέτος οι Γερμανοί και οι Ιταλοί, «χάρη στα πιο πυκνά ακτοπλοϊκά δρομολόγια μεταξύ των δύο χωρών». Παράλληλα, όμως, στην Κέρκυρα, όπως και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, υπήρξε αξιοσημείωτη παρουσία επισκεπτών από τα Βαλκάνια. Σέρβοι, Ρουμάνοι και Βούλγαροι έχουν αρχίσει εσχάτως να επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές, άλλοτε με Ι.Χ. και άλλοτε ομαδικά με πούλμαν, οπότε στην περίπτωση αυτή προτιμούν τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο.

ΠΗΓΗ: patrastimes.gr