Αρνούμενος ότι ο ίδιος συμμετείχε στο τάγμα εφόδου, το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο 42χρονος κατηγορούμενος Αθανάσιος Τσορβάς μίλησε για την «πομπή» με μηχανάκια που συνόδευαν τότε το αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο την κινητοποίηση που προηγήθηκε για να καταλήξει στο έγκλημα με θύμα τον 34χρονο μουσικό.
Ο 42χρονος κατηγορούμενος είπε ότι το μοιραίο βράδυ, ήταν με τον εξάδελφό του όταν είδε «ανθρώπους που φορούσαν μαύρα» στα μηχανάκια, χωρίς όμως να αναγνωρίσει κανέναν από αυτούς παρά μόνο το Ρουπακιά, αν και υπέθεσε πως «ήταν κάποιοι από τα γραφεία της οργάνωσης». Για αυτό και τους ακολούθησε, είπε. «Είδα τέσσερις – πέντε μηχανές να προπορεύονται του αυτοκινήτου. Φορούσαν κράνη. Θεώρησα ότι είναι κάποιοι από τα γραφεία γιατί φορούσαν μαύρα. Τους ακολούθησα με την προϋπόθεση ότι πάμε για να μοιράσουμε τρικάκια , δεν γνώριζα κάτι άλλο…» ισχυρίστηκε και πρόσθεσε πως κάποια στιγμή έχασε από το οπτικό του πεδίο το Γιώργο Ρουπακιά. «Δεν τον είδα να κατεβαίνει από το αυτοκίνητο» ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως όταν διαπίστωσαν πως υπήρχε αστυνομία αποφάσισαν με τον ξάδελφο του να φύγουν. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, μετά από δική του προτροπή, επέστρεψαν καθώς θεώρησαν ότι ίσως χρειαζόταν να «χωρίσουν κάποιο δικό τους άνθρωπο» αφού την ώρα που έφευγαν είδαν αστυνομικούς να «τραβάνε κάποιον».
Πρόεδρος: Άνθρωποι που δεν είχατε δει προθυμοποιηθήκατε να τους βοηθήσετε ενώ ήταν εκεί η αστυνομία; Γιατί γυρίσατε, αυτό είναι το ερώτημα.
Κατηγορούμενος: Απλά σκέφτηκα ανθρωπιστικά.
Πρόεδρος: Αυτό είναι αόριστο, ποιον πήγατε να χωρίσετε;
Κατηγορούμενος: Δεν κατάφερα καν να φτάσω. Δεν είδα κανέναν. Φαντάστηκα ότι ήταν γνωστοί από τα γραφεία. Ακολούθησα τον Ρουπακιά αν δεν έβλεπα το αμάξι του δεν θα ήμουν καν εκεί.
Ο κατηγορούμενος περιέγραψε ένταση και οχλαγωγία άλλα «όχι ξύλο» και περίπου 50-60 άτομα , κάποιοι φορούσαν μαύρα, στο δεξί πεζοδρόμιο της Τσαλδάρη. Όταν όμως κλήθηκε να απαντήσει αν αναγνώρισε κάποια από τα πρόσωπα απάντησε αρνητικά διευκρινίζοντας πως στον τόπο του εγκλήματος δεν είδε ούτε τον Ρουπακιά. Ο ίδιος και ο ξάδελφος του, όπως είπε, έφυγαν όταν άκουσαν κάποιον να φωνάζει από μακριά «σπάστε, αστυνομία».
Πρόεδρος: Ενώ βρεθήκατε στο χώρο δεν είδατε ούτε το αυτοκίνητο, ούτε τον Ρουπακιά, μόνο τον κόσμο στο πεζοδρόμιο.
Κατηγορούμενος: Δεν θυμάμαι ώρες δεν μπορούσα να τρέχω και να κοιτάζω το ρολόι μου…
Πρόεδρος: Αυτά δεν γίνονται κάθε μέρα.
Κατηγορούμενος: Σίγουρα δολοφονίες δεν γίνονται κάθε μέρα.
Ο 42χρονος κατηγορούμενος μίλησε και για το μήνυμα που έλαβε στο κινητό του, να πάει αμέσως στην οργάνωση, υποστηρίζοντας όμως πως όταν έφτασε, ήταν κλειστά. Λίγο αργότερα πάντως μίλησε για το μεγαλύτερο λάθος που έκανε, τηλεφωνώντας στους συγκατηγορουμένους του να μάθει τι έγινε και κυρίως στον Γ. Ρουπακιά, τον οποίο κάλεσε πρώτον. «Έκανα το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου, πήρα τηλέφωνο τον Ρουπακιά. Τα ανθρώπινα λάθη πληρώνονται ακριβά… Δεν κρύβομαι, δεν έχω να κρύψω κάτι».
Ο Γιώργος Ρουπακιάς του είπε πως βρίσκεται στο Τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων γιατί έγινε μια φασαρία και του ζήτησε να μιλήσει με τον πυρηνάρχη της Νίκαιας για να τον ενημερώσει. «Το λάθος μου ήταν ότι επικοινώνησα μετά» ανέφερε.
Πρόεδρος: Γιατί πήρατε το Ρουπακιά;
Κατηγορούμενος: Γιατί τον είχα μπροστά μου σε ολόκληρη τη διαδρομή, είχα οικειότητα μαζί του. Έκανα και μια ακόμη κλήση στον πυρηνάρχη γιατί μου το ζήτησε ο Γιώργος αλλά δεν πρόλαβα να του πω κάτι μου το έκλεισε. Προφανώς γινόταν χαμός εκείνη την ώρα με τις μεταξύ τους επικοινωνίες.
Η πρόεδρος επεσήμανε πως καταγράφονται και άλλες επικοινωνίες με τον Γιώργο Ρουπακιά με τον κατηγορούμενο να λέει πως παρέμειναν αναπάντητες υπογραμμίζοντας πως για το έγκλημα έμαθε την επόμενη ημέρα.
«Σοκαρίστικα, δεν το πίστευα έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Φοβήθηκα και δεν μίλησα σε κανέναν. Έκλαιγα … δεν πίστευα ότι ο Ρουπακιας είχε κάνει τέτοιο πράγμα οι οικογένειες μας είχαν έρθει κοντά τον τελευταίο καιρό» ανέφερε συμπληρώνοντας πως έμαθε λίγες ημέρες αργότερα από φίλη του που εργάζεται στα δικαστήρια πως εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης και από την σαστιμάρα του έσπασε το κινητό.
Εισαγγελέας: Ποιο συμπέρασμα βγάζετε εκ των υστέρων;
Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω γιατί έγιναν όλα αυτά το λάθος μου ήταν ότι επικοινώνησα με τον Ρουπακιά, με έναν άνθρωπο που δεν ήξερα τι είχε κάνει.
Εισαγγελέας: Υπήρχε εντολή;
Κατηγορούμενος: Όχι δεν υπήρχε τέτοιο πράγμα . Δεν ήξερα τον Παύλο Φύσσα.
Ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε τον εαυτό του αφελή. «Θα μπορούσα να μην είχα πάρει τηλέφωνο και να μην είμαι σε αυτή την υπόθεση μόνο και μόνο για μια κλήση» είπε ενώ υπονόησε πως οι αρχές επέτρεψαν στον Ρουπακιά να κρατήσει το τηλέφωνο του «για να γίνουν κάποιες κλήσεις».
Ο 42χρονος δέχτηκε την αμφισβήτηση της έδρας για τους ισχυρισμούς του καθώς σε πολλές περιπτώσεις ήρθαν σε αντίθεση με όσα είχε αναφέρει στην ανάκριση. «Εγώ λέω την αλήθεια» απάντησε ο κατηγορούμενο με την πρόεδρο να σχολιάζει «τότε ή τώρα;».
Με την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας η υπεράσπιση υπέβαλε αίτημα για ηχογράφηση των πρακτικών της δίκης, όπως προβλέπει ο νέος Ποινικός Κώδικας στα κακουργήματα, και το δικαστήριο επιφυλάχθηκε.