Το Ειρηνοδικείο Λάρισας με απόφασή του (12/2012) διέγραψε τα χρέη αρχιμανδρίτη – δανειολήπτη κατά 100.000 ευρώ. Ο 40χρονος εφημέριος επικαλέστηκε αδυναμία πληρωμής συνολικού ποσού 231.480 ευρώ.
Συγκεκριμένα, η Κίνηση Δανειοληπτών σε δελτίο τύπου που εξέδωσε τονίζει:
«Σας ενημερώνουμε ότι για πρώτη φορά απόφαση Ελληνικού δικαστηρίου η υπ’ αριθ. 12/2012 του Ειρηνοδικείου Λάρισας που εκδόθηκε και θεωρήθηκε τον Φεβρουάριο, διέγραφε τα χρέη Αρχιμανδρίτη Δανειολήπτη της Λάρισας κατά 100.000 ΕΥΡΩ για την οποία επισημαίνουμε τα εξής σημαντικάσημεία :
Η συγκεκριμένη απόφαση που πέτυχε το μέλος της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ – παράρτημα Λάρισας , μετά από συμβουλευτικές κατευθύνσεις και προτροπή του δικηγόρου και Προέδρου της κίνησης Γιώργου Μπαρτζώκη ,αποτελεί την θεία δικαιοσύνη των δανειοληπτών που επιτέλους δικαιώνονται έναντι της ασυδοσίας και της επίθεσης που δέχτηκαν από τις Τράπεζες δέκα έως τώρα τουλάχιστον έτη.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση:
Αρχιμανδρίτης 40 ετών εφημέριος Ιερού Ναού της περιοχής Λάρισας, επικαλέστηκε στο δικαστήριο μόνιμη αδυναμία πληρωμής συνολικών χρεών ύψους 231.480,37 ΕΥΡΩ από δανειακές υποχρεώσεις
α. δύο (2) στεγαστικών δανείων
β. πέντε (5) πιστωτικών καρτών και
γ. δύο(2) προσωπικών δανείων
και το δικαστήριο τον δικαίωσε αφού έλαβε υπόψη την σημερινή επιδείνωση της οικονομικής κατάστασής του που οφείλεται στην δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρας μας την τρέχουσα περίοδο και ιδιαίτερα στο γεγονός ότι μειώθηκαν οι μηνιαίες αποδοχές του από 1.406 ΕΥΡΩ, σε 959 ΕΥΡΩ, προσδιόρισε δε καταβολή ποσού 400 ΕΥΡΩ μηνιαίως και επί 48 δόσεις (συνολικά 19.00 ΕΥΡΩ) και μετά τρία χρόνια από δημοσίευση απόφασης την καταβολή 460,42 ΕΥΡΩ μηνιαίως για 240 δόσεις για την προστασία και την διατήρηση της οικίας του της νεόδμητης μονοκατοικίας 117,10τμ κτισμένης σε οικόπεδο 179,18 τμ στη Λάρισα, μόνο όμως προς την πιστώτρια τράπεζα ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ που έχει εξοπλίσει με προσημείωση το ακίνητο του ιερωμένου.
Επομένως διαγράφονται από τα συνολικά χρέη του Αρμιμανδρίτη Μητρόπολης Λάρισας περί τις100.000 ΕΥΡΩ.
Χαρακτηριστικό δε ήταν ότι απορρίφθηκαν οι ισχυρισμοί μίας τράπεζας που ζήτησε από το δικαστήριο να συμπεριλάβει και άλλα χρέη του δανειολήπτη ιερωμένου, τα οποία ο ίδιος ήθελε να εξυπηρετήσειπληρώνοντάς αυτά και δεν τα δήλωσε στην αίτησή του.
Άπειρα ήταν δε τα τηλεφωνήματα από τις εισπρακτικές εταιρίες προς τον ιερωμένο ακόμη καιτις πολύ πρωινές ώρες της θείας λειτουργίας και τις ακατάλληλες απογευματινές κατά τηνδιάρκεια εσπερινών και ακολουθιών κηδειών με το τηλέφωνο από τους τραπεζικούς«αντιπροσώπους» να χτυπάει ασταμάτητα”.
Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου