Την Κροατία επισκέφτηκαν πέρυσι 21.283 έλληνες τουρίστες, ενώ από κροατικής πλευράς καταγράφηκαν 4.509 τουρίστες που αφίχθησαν την Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της κροατικής στατιστικής υπηρεσίας, όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό έγγραφο του Γραφείου Ο.Ε.Υ. Ζάγκρεμπ, για τον τουριστικό τομέα της χώρας.

Άξια λόγου χαρακτηρίζεται στο σχετικό έγγραφο και η ελληνική επενδυτική παρουσία στον τουριστικό τομέα της Κροατίας, όπου καταγράφονται οι DOLPHIN CAPITAL PARTNERS που διαχειρίζεται το Livka Bay Resort και η MARFIN FINANCIAL GROUP S.A. η οποία μέσω της θυγατρικής της SUNCE KONCERN D.D. διαχειρίζεται τα BLUE SUN HOTELS & RESORTS (11 Hotels) και συμμετέχει με 18,23% στο αεροδρόμιο της νήσου Brac και κατά 33,51% στην μεταφορική εταιρία EKO PROMET DOO.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κροατία καταλαμβάνει την 35η θέση μεταξύ των τουριστικών προορισμών παγκοσμίως σύμφωνα με την κατάταξη του World Economic Forum Travel and Tourism Competitiveness για το 2013. Μεταξύ δε των ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών κατέλαβε την 23η θέση με μεγαλύτερο πλεονέκτημα τις τουριστικές της υποδομές και ασθενέστερο σημείο το επίπεδο τιμών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κροατικής στατιστικής υπηρεσίας, κατά το 2012 οι τουριστικές αφίξεις στην Κροατία σημείωσαν αύξηση κατά 3,3%. Την χώρα επισκέφτηκαν 11,8 εκατ. τουρίστες ενώ ο αριθμός των διανυκτερεύσεων ανήλθε σε 62,7 εκατ. Οι αλλοδαποί επισκέπτες προερχόμενοι από 63 χώρες συμμετείχαν κατά 91,7% στις συνολικές αφίξεις.

Ο αριθμός των αλλοδαπών τουριστών σημείωσε αύξηση κατά 5,1%, ενώ ο εσωτερικός τουρισμός μειώθηκε κατά 6,8%. Μεταξύ των αλλοδαπών τουριστών κυριαρχούν οι Γερμανοί με 24,2% των διανυκτερεύσεων, ακολουθούμενοι από τους Σλοβένους (10,8%), Αυστριακούς (8,9%) Ιταλούς (7,9%), και τους Τσέχους (7,9%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Κροατία επισκέφτηκαν 21.283 έλληνες τουρίστες, ενώ από κροατικής πλευράς καταγράφηκαν 4.509 τουρίστες που αφίχθησαν την Ελλάδα.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης