Για 7η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί η κοπή της βασιλόπιτας για τους απανταχού Έλληνες και φιλέλληνες… μέσω του διαδικτύου.

Πρόκειται για την κοπή της ηλεκτρονικής βασιλόπιτας (e-vasilopita), η οποία προγραμματίστηκε για τις 5 Φεβρουαρίου, μεταξύ 22:00 και 24:00, ώρα Ελλάδας, στην ειδική ιστοσελίδα www.vasilopita.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η παράδοση, σε συνδυασμό με τις δυνατότητες επικοινωνίας του Ίντερνετ, μπορεί να μας φέρει πιο κοντά και η e-vasilopita δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες, οι οποίοι είναι διασκορπισμένοι σε όλες τις γωνιές του Κόσμου να βιώσουν τις ομορφιές της παράδοσης και των εθίμων της Ελλάδας.

Η εγγραφή για τη συμμετοχή σε αυτή την πρωτότυπη κοπή βασιλόπιτας, είναι δωρεάν και θα διαρκέσει έως τις 4 Φεβρουαρίου. Ήδη, έχουν εγγραφεί περισσότερα από 3.600 άτομα, όλων των ηλικιών, απ΄ όλο τον κόσμο.

Στην e-vasilopita 2010 εκτός από τα 9 φλουριά (επίχρυσα κωνσταντινάτα), θα υπάρχουν και σημάδια (σιτάρι, κουκί, καρύδι, ρόδι, κλαδάκι, φύλλο ελιάς κ.ά.), που τοποθετούσαν οι νοικοκυρές παλιά, αλλά ακόμα και σήμερα σε μερικές περιοχές της Ελλάδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: Epirusvoice.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης