Τη δέσμευση του φορτίου του φορτηγού πλοίου «Nour-M» με σημαία Σιέρα Λεόνε, διέταξε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φορτίο του πλοίου είχε τελικό προορισμό τη Λιβύη, η οποία ωστόσο έχει χαρακτηρισθεί από το 2011 εμπόλεμη ζώνη και στην οποία έχει επιβληθεί εμπάργκο όπλων και καυσίμων από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Στα 9 από τα 59 εμπορευματοκιβώτια του φορτηγού πλοίου έχουν εντοπιστεί σφαίρες μικρού διαμετρήματος, για Καλάσνικοφ και μεγάλου διαμετρήματος για αντιαεροπορικά. Πηγές αναφέρουν στο zougla.gr ότι δεν βρέθηκε κανένα όπλο, κατά τον έλεγχο που διενήργησε εξειδικευμένο κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Το φορτίο σφραγίστηκε και θα φυλαχθεί σε ειδικούς χώρους υπό την ευθύνη του Τελωνείου και τις επόμενες ημέρες θα γίνει και ο διεξοδικός έλεγχος του αλλά και η πλήρης καταμέτρησή του.

Σε ό,τι αφορά το φορτηγό πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι της Ακαντιάς έως ότου θεωρηθεί αξιόπλοο και του δοθεί σχετικό πιστοποιητικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης